Kachní prsíčka s šalvějí

Skvělá kombinace chutí..

29 srpna, 2016

Kachní prsíčka se dají vařit na spoustu způsobů. Jak jsem tak přemýšlela a dívala se na svou bylinkovou zahrádku – ta mě k receptům inspiruje nejčastěji – můj pohled padnul na šalvěj. Tak jsem ji natrhala a vrhla se do nového experimentu.

KACHNÍ PRSÍČKA S ŠALVĚJÍ

 

Doba přípravy:  10 – 15 min.

Doba vaření: cca. 15 min. + cca. 10 min. dopékání


 

Na 4 porce potřebujete:

 

4 kachní prsa s kůží

100 ml kvalitního červeného vínaDSC01893 (Large)

cca. 12 lístků čerstvé šalvěje pokrájené na malé proužky

1 šalotku nakrájenou na kolečka

2 lžíce másla

sůl

 

 

 

Postup:

 

  1. Zahřejte troubu na 180´C. Kachní prsa omyjte, osušte a kůži nařežte do mřížky. Díky tomu pustí při opékání sádlo.DSC01887 (Large)Osolte je a opečte pak bez tuku na nepřilnavé pánvi kůží dolů. Sádlo se začne okamžitě vypékat. Ztlumte plamen a nechte prsa na kůži cca. 8 minut. Nesmí se vám připalovat.Kachni prsa (Large)

 

  1. Teď maso otočte a opékejte z druhé strany, asi 5 minut. Poté jej vyjměte, vložte do pekáčku a šup s ním do trouby.

 

  1. Vyrobte si mezitím omáčku. Do výpeku v pánvi přilijte víno, přidejte teplotu a nechte ho zredukovat na polovinu. Teplotu pak snižte a přihoďte šalvěj, cibuli a nakonec máslo. Míchejte, aby vznikla jemná omáčka. Celé to zabere tak. 5 minut.

omacka kachny (Large)

  1. Omáčku přilijte k masu v troubě a nechte je tam spolu ještě asi 5 minut. Záleží na tom, jak moc chcete maso propečené. Správně by měl být střed růžový. Nebojte se je vyjmout a rozkrojit.hotova prsa (Large)

 

  1. Než masíčko naservírujete, nechte ho ještě chvíli odpočívat. Poté krájejte šikmými řezy. Ja jsem dnes jsem prsíčka podávala s pažitkovou bramborovou kaší: Bramborová kaše (Do bramborové kaše jsem jen nasekala pažitku).♥ Z omáčky jsem vyjmula šalotku a nechala ji pod masem na kaši. Mohla by být i nalitá kolem kaše.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky