Broskvový koláč se zakysanou smetanou

Krásně barevné pochutnání...

2 září, 2018

Tenhle moučník jsem stihla ještě z domácích broskviček a rybízu ze zásob v mrazničce. Je to taková ta domácí klasika pro celou rodinu. Recept pochází z Rakouska. Koláč je vláčný, šťavnatý a jednoduchý na přípravu.

 

 

BROSKVOVÝ KOLÁČ SE ZAKYSANOU SMETANOU

Doba přípravy: 30 min.

Doba pečení: 40 min.

 

 

Na hluboký plech o rozměrech 32 x 39 cm:

 

TĚSTO:

300 g hladké mouky

1 lžíce kypřicího prášku do pečiva

200 g tučného tvarohu

5 lžic oleje

5 lžic mléka

špetka soli

80 g cukru krupice

1 vejce

 

2 lžíce strouhanky

 

 

NÁPLŇ:

350 g zakysané smetany

100 g cukru krupice

4 vejce

1 vanilkový puding (použijete prášek)

 

800 g broskví pokrájených na měsíčky

150 g červeného rybízu

 

Postup:

  1. Mouku, prášek do pečiva, tvaroh, olej, mléko, sůl, cukr a vejce vymíchejte v hladké těsto.
  2. Předehřejte troubu na 180´C, horkovzdušnou na 160´C. Plech vyložte pečicím papírem.
  3. Vyšlehejte zakysanou smetanu s cukrem, vejci a vanilkovým pudingem dohladka.
  4. Těsto dejte na vál posypaný moukou a vyválejte jej na velikost plechu. Poté ho na plech přesuňte. Na těsto nasypejte strouhanku a na ni rozetřete náplň. Vyskládejte navrch ovoce.
  5. Pečte koláč asi 40 minut a krájejte po vychladnutí.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

2 komentáře: “Broskvový koláč se zakysanou smetanou”

  1. Jířa Gregorová napsal:

    Asi se zeptám hloupě, ale ten puding je předpokládám v sypkém stavu? Nebo ho přimícháváš ke smetaně uvařený?

    • Moms Hotel Tereza napsal:

      Jiřinko, vůbec se neptáš hloupě. Puding se přidává sypký. Dopsala jsem to do receptu a děkuji za připomenutí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky