Špenátová krémová polévka
Sametová dobrota...
28 listopadu, 2016
Špenát je skvělý, věřte mi! A když ho dáte do polévky… Báječná a hřejivá slast! Mascarpone mě napadlo spontánně a zafungovalo opravdu skvěle! Pro drůbeží vývar jsem sáhla do mrazáku, kde průběžně doplňuji zásoby. Z kostek nevařím! Viz Drůbeží vývar . To, jak je špenát zdravý, víte sami. Tak to pojďte zkusit!
ŠPENÁTOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA
Doba přípravy: do 10 min.
Doba vaření: 20 min.
Na 4 – 6 porcí budete potřebovat:
2 lžíce másla
1 velkou cibuli pokrájenou na kostičky
2 stroužky česneku nasekané nadrobno
250 g čerstvého listového špenátu
750 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
šťávu asi z 1/4 citrónu
100 g mascarpone + 1 lžičku na každou porci k podávání
150 ml smetany ke šlehání
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
- Listy špenátu pečlivě opláchněte. Na másle orestujte cibuli, za chvíli k ní vhoďte česnek.
- Na základ přidejte špenát a asi minutu ho za stálého míchání opékejte. Poté zalijte vývarem.
- Polévku vařte asi 15 minut, přidejte do ní mascarpone a citrón a tyčovým mixérem ji rozmixujte dohladka. Poté vmíchejte smetanu. Podle chuti dosolte.
- Podávejte polévku s nočkem z mascarpone a čerstvě namletým pepřem.
Výborná. Kačka si 2x přidala. Priste ji musím udělat z dvojnasobne dávky!
Úžasná zpráva!