Guacamole

Pozdrav z Mexika...

17 března, 2021

Nejsem rozhodně expert na mexickou kuchyni, ale guacamole jsem vždycky zkusit chtěla. Jde o dip, chcete – li pomazánku. Ideální na posezení s přáteli nebo třeba k televizi. Guacamole si nejlépe nabírejte na křupavé kukuřičné nachos. Jsou to tortillové chipsy ve tvaru trojúhelníčku a koupíte je v každém supermarketu.  

 

GUACAMOLE

Doba přípravy: 30 min.

 

 

Ingredience:

 

2 velká rajčata

3 zralá avokáda (ready to eat)

šťáva z 1 limety

2 šalotky nasekané nadrobno

1 stroužek česneku

hrst čerstvého koriandru

¼ lžičky cayenského pepře (nebo trochu nasekané chilli papričky)

sůl

 

 

 

Postup:

 

  1. Nejdříve si připravte rajčata, budete je zbavovat slupky. Nalijte vodu do kastrůlku a přiveďte ji k varu. Rajčata nařízněte do kříže a vložte je do vroucí vody. Po chvilce se slupka uvolní, pak rajčata vyjměte a nechejte vychladnout.
  2. Avokáda oloupejte a zbavte pecky. Pak je rozmačkejte dohladka vidličkou (mně se mačkala lépe na prkýnku než v misce). Ihned je pak zalijte limetkovou šťávou, aby nezhnědla.
  3. Vychladnutá rajčata zbavte bílých středů a pak nakrájejte na kousíčky.
  4. V misce smíchejte avokáda, rajčata a šalotky. Prolisujte k nim česnek. Koriandr nasekejte nadrobno a také vmíchejte. Ochuťte cayenským pepřem a solí.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky