Guacamole
Pozdrav z Mexika...
17 března, 2021
Nejsem rozhodně expert na mexickou kuchyni, ale guacamole jsem vždycky zkusit chtěla. Jde o dip, chcete – li pomazánku. Ideální na posezení s přáteli nebo třeba k televizi. Guacamole si nejlépe nabírejte na křupavé kukuřičné nachos. Jsou to tortillové chipsy ve tvaru trojúhelníčku a koupíte je v každém supermarketu.
GUACAMOLE
Doba přípravy: 30 min.
Ingredience:
2 velká rajčata
3 zralá avokáda (ready to eat)
šťáva z 1 limety
2 šalotky nasekané nadrobno
1 stroužek česneku
hrst čerstvého koriandru
¼ lžičky cayenského pepře (nebo trochu nasekané chilli papričky)
sůl
Postup:
- Nejdříve si připravte rajčata, budete je zbavovat slupky. Nalijte vodu do kastrůlku a přiveďte ji k varu. Rajčata nařízněte do kříže a vložte je do vroucí vody. Po chvilce se slupka uvolní, pak rajčata vyjměte a nechejte vychladnout.
- Avokáda oloupejte a zbavte pecky. Pak je rozmačkejte dohladka vidličkou (mně se mačkala lépe na prkýnku než v misce). Ihned je pak zalijte limetkovou šťávou, aby nezhnědla.
- Vychladnutá rajčata zbavte bílých středů a pak nakrájejte na kousíčky.
- V misce smíchejte avokáda, rajčata a šalotky. Prolisujte k nim česnek. Koriandr nasekejte nadrobno a také vmíchejte. Ochuťte cayenským pepřem a solí.
Leave a Reply