Polévka z pečených paprik
Nevšední chutě...
26 února, 2021
Měla jsem chuť na změnu a v lednici byly velké zásoby kapií. Zkusila jsem je tedy upéct a spojila je s dalšími ingrediencemi, které mě napadly, aby vznikla naprosto úžasná a vydatná polévka.
KRÉMOVÁ POLÉVKA Z PEČENÝCH PAPRIK
Doba přípravy: 20 min.
Doba pečení a vaření: 20 min. pečení + 25 min. vaření
INGREDIENCE:
PAPRIKY:
6 kapií
2 lžíce olivového oleje
POLÉVKA:
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 velká cibule nasekaná nadrobno
3 stroužky nadrobno nasekaného česneku
lístky z 5 snítek tymiánu
upečené kapie
500 ml rajčatového protlaku
1 l vývaru
400 ml kokosového mléka
1 čerstvý sýr Philadelphia
hrst čerstvé bazalky
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
- Rozehřejte troubu na 200´C. Papriky vložte do zapékací mísy nebo na plech a pokapejte olivovým olejem. Pečte poté přibližně 30 minut. Papriky by na sobě měly mít načernalé puchýřky.
- Když jsou papriky upečené, zbavte je stopek a zrníček.
- Na olivovém oleji a másle nechejte zesklovatět cibuli, poté k ní přidejte česnek a tymián. Vložte papriky a protlak a restujte vše asi 2 minuty.
- Základ zalijte vývarem a vařte polévku 20 minut. Nakonec do ní vmíchejte Philadelphii a kokosové mléko, povařte ještě minutu a pak vhoďte bazalku.
- Rozmixujte polévku tyčovým mixérem.
Napsat komentář