Polévka z pečených paprik

Nevšední chutě...

26 února, 2021

Měla jsem chuť na změnu a v lednici byly velké zásoby kapií. Zkusila jsem je tedy upéct a spojila je s dalšími ingrediencemi, které mě napadly, aby vznikla naprosto úžasná a vydatná polévka.

KRÉMOVÁ POLÉVKA Z PEČENÝCH PAPRIK

Doba přípravy: 20 min.

Doba pečení a vaření: 20 min. pečení + 25 min. vaření

 

 

 

INGREDIENCE:

 

PAPRIKY:

6 kapií

2 lžíce olivového oleje

 

POLÉVKA:

1 lžíce olivového oleje

1 lžíce másla

1 velká cibule nasekaná nadrobno

3 stroužky nadrobno nasekaného česneku

lístky z 5 snítek tymiánu

upečené kapie

500 ml rajčatového protlaku

1 l vývaru

400 ml kokosového mléka

1 čerstvý sýr Philadelphia

hrst čerstvé bazalky

sůl

čerstvě mletý pepř

 

 

 

Postup:

  1. Rozehřejte troubu na 200´C. Papriky vložte do zapékací mísy nebo na plech a pokapejte olivovým olejem. Pečte poté přibližně 30 minut. Papriky by na sobě měly mít načernalé puchýřky.

  2. Když jsou papriky upečené, zbavte je stopek a zrníček.
  3. Na olivovém oleji a másle nechejte zesklovatět cibuli, poté k ní přidejte česnek a tymián. Vložte papriky a protlak a restujte vše asi 2 minuty.
  4. Základ zalijte vývarem a vařte polévku 20 minut. Nakonec do ní vmíchejte Philadelphii a kokosové mléko, povařte ještě minutu a pak vhoďte bazalku.
  5. Rozmixujte polévku tyčovým mixérem.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky