Vývar z hovězího a kuřecího

Skvělá kombinace pro silnou polévku...

12 února, 2021

 Nedávno jsme byli na návštěvě na překrásné chalupě našich přátel. Moje kamarádka Zuzka chystala k obědu vývar. K mému překvapení zkombinovala hovězí maso s kuřecím. Byla jsem unešená a hned další týden ho uvařila doma. Myslím, že převládá chuť kuřecího masa, což je zajímavé, je ale umocněna sílou hovězí kosti i masa. 

 

 

VÝVAR Z HOVĚZÍHO A KUŘECÍHO

Doba přípravy: 30 min.

Doba vaření: 3 hod.

 

 

INGREDIENCE:

 

NA ZÁKLAD:

500 g hovězího předního masa s kostí

500 g kuřecího na polévku (hřbety, křídla…)

1 velká cibule zbavená jen vrchní slupky

1 oloupaná bulva celeru

1 oloupaná velká mrkev

1 oloupaná petržel

4 bobkové listy

8 kuliček černého pepře

5 kuliček nového koření

celerová nať

větvička libečku

 

NA DOKONČENÍ:

2 lžíce másla

3 stroužky česneku rozmáčknuté nožem

3 mrkve pokrájené na klínky

1 petržel pokrájená na klínky

2 stonky jarní cibulky nakrájené na kolečka

 

čerstvé bylinky k podávání (pažitka, petrželka, libeček)

 

 

Postup:

  1. Maso omyjte a vložte do vysokého kastrolu se studenou vodou. Přidejte úplně všechny ingredience na základ. Koření je nejlepší do polévky vkládat ve speciálním sítku, nemusíte ho pak lovit. Bohatě osolte. Když vývar neosolíte hned na začátku, dosolovat se bude těžko. Zpočátku vaření sbírejte pěnu.
  2. Přiveďte polévku k varu, ztlumte teplotu, aby jen lehce probublávala a vařte pod pokličkou minimálně 2, 5 hodiny.
  3. Po dvou hodinách si v jiném kastrůlku rozpusťte máslo a opečte na něm krátce česnek. Poté přidejte všechny ostatní suroviny na dokončení. Restujte zeleninu při mírné teplotě 10 minut.
  4. Z vývaru vyjměte maso s kostmi a přeceďte ho. Pak do něho přesuňte orestovanou zeleninu i s máslem. Oberte maso a přidejte ho do vývaru k zelenině.
  5. Polévku podávejte s nudlemi a vším, co máte rádi, například s kvasnicovými knedlíčky Kvasnicové knedlíčky do polévky

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky