Polévka z bílých fazolek
Zahřeje a nasytí...
22 ledna, 2021
Určitě víte, jak zdravé jsou luštěniny. Fazolová polévka se nejčastěji vaří s klobásou nebo uzeným, skvělá je ale i lehčí verze. Obávala jsem se, co na tuto polévku řeknou děti, ale musím říct, že jim tak moc chutnala, že ji budu vařit častěji. A stačilo jen pár surovin!
POLÉVKA Z BÍLÝCH FAZOLEK
Doba přípravy: namočení fazolí přes noc + 10 min.
Doba vaření: 45 min.
INGREDIENCE:
300 g malých bílých fazolí
1 lžíce sádla
1 větší cibule nasekaná nadrobno
2 prolisované stroužky česneku
200 g rajčatového protlaku
1, 5 l vývaru
1 stonek celerové natě
3 bobkové listy
sůl
Postup:
- Fazole namočte přes noc nebo alespoň na 8 hodin do vody.
- Na sádle nechejte zesklovatět cibuli a pak k ní vhoďte prolisovaný česnek. Zalijte rajčatovým protlakem a asi minutu restujte.
- Na základ přelijte fazole i s vodou, ve které se namáčely. Doplňte vývarem, přidejte celerovou nať a bobkový list. Osolte a vařte při mírné teplotě pod pokličkou do změknutí fazolí, asi 40 minut.
Napsat komentář