Polévka z bílých fazolek

Zahřeje a nasytí...

22 ledna, 2021

Určitě víte, jak zdravé jsou luštěniny. Fazolová polévka se nejčastěji vaří s klobásou nebo uzeným, skvělá je ale i lehčí verze. Obávala jsem se, co na tuto polévku řeknou děti, ale musím říct, že jim tak moc chutnala, že ji budu vařit častěji. A stačilo jen pár surovin!

 

POLÉVKA Z BÍLÝCH FAZOLEK

Doba přípravy: namočení fazolí přes noc + 10 min.

Doba vaření: 45 min.

INGREDIENCE:

 

300 g malých bílých fazolí

1 lžíce sádla

1 větší cibule nasekaná nadrobno

2 prolisované stroužky česneku

200 g rajčatového protlaku

1, 5 l vývaru

1 stonek celerové natě

3 bobkové listy

sůl

 

 

Postup:

  1. Fazole namočte přes noc nebo alespoň na 8 hodin do vody.
  2. Na sádle nechejte zesklovatět cibuli a pak k ní vhoďte prolisovaný česnek. Zalijte rajčatovým protlakem a asi minutu restujte.
  3. Na základ přelijte fazole i s vodou, ve které se namáčely. Doplňte vývarem, přidejte celerovou nať a bobkový list. Osolte a vařte při mírné teplotě pod pokličkou do změknutí fazolí, asi 40 minut.

 

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky