Játrové knedlíčky do polévky

Nejvláčnější, co znám...

15 ledna, 2021

Odjakživa vařím kvasnicové knedlíčky a zbožňuji přitom i játrové. Jen jsem se k nim nikdy neodhodlala. Motivací mi na podzim byla rodinná oslava . Inspirovala jsem se v kuchařce Romana Vaňka a knedlíčky sklidily obrovský úspěch. Musím říct, že tak vláčné a měkké jsem dříve nepoznala. 

 

 

JÁTROVÉ KNEDLÍČKY

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: do 5 min.

 

INGREDIENCE:

 

200 g drůbežích jater

1 vejce

50 g změklého másla pokrájeného na kousky

5 stroužků prolisovaného česneku

50 g strouhanky

1 lžíce sušené nebo čerstvé majoránky

sůl

čerstvě mletý pepř

 

4 lžíce strouhanky na obalení

 

 

Postup:

  1. Játra omyjte, osušte a očistěte. Zbavte je blanek. Vložte je pak do vyšší nádoby a rozmixujte tyčovým mixérem. Pak je přesuňte do mísy.
  2. K játrům přidejte vejce, máslo, česnek, strouhanku a majoránku. Osolte a opepřete. Pečlivě promíchejte rukama a poté nechejte směs 10 minut odpočinout.
  3. Rukama tvarujte stejně velké kuličky. Každou ještě lehce vyválejte ve strouhance.
  4. Přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní knedlíčky. Až vyplavou na povrch – trvá to 3 – 4 minuty, budou hotové.
  5. Vyjměte knedlíčky děrovanou naběračkou a pak je nechejte zchladit v míse se studenou vodou. Zachovají si vláčnost.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky