Játrové knedlíčky do polévky
Nejvláčnější, co znám...
15 ledna, 2021
Odjakživa vařím kvasnicové knedlíčky a zbožňuji přitom i játrové. Jen jsem se k nim nikdy neodhodlala. Motivací mi na podzim byla rodinná oslava . Inspirovala jsem se v kuchařce Romana Vaňka a knedlíčky sklidily obrovský úspěch. Musím říct, že tak vláčné a měkké jsem dříve nepoznala.
JÁTROVÉ KNEDLÍČKY
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: do 5 min.
INGREDIENCE:
200 g drůbežích jater
1 vejce
50 g změklého másla pokrájeného na kousky
5 stroužků prolisovaného česneku
50 g strouhanky
1 lžíce sušené nebo čerstvé majoránky
sůl
čerstvě mletý pepř
4 lžíce strouhanky na obalení
Postup:
- Játra omyjte, osušte a očistěte. Zbavte je blanek. Vložte je pak do vyšší nádoby a rozmixujte tyčovým mixérem. Pak je přesuňte do mísy.
- K játrům přidejte vejce, máslo, česnek, strouhanku a majoránku. Osolte a opepřete. Pečlivě promíchejte rukama a poté nechejte směs 10 minut odpočinout.
- Rukama tvarujte stejně velké kuličky. Každou ještě lehce vyválejte ve strouhance.
- Přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní knedlíčky. Až vyplavou na povrch – trvá to 3 – 4 minuty, budou hotové.
- Vyjměte knedlíčky děrovanou naběračkou a pak je nechejte zchladit v míse se studenou vodou. Zachovají si vláčnost.
Leave a Reply