Pomazánka z pečených paprik

Vynikající, voňavá, a navíc zdravá...

21 prosince, 2020

 Máte – li rádi pomazánky, rozhodně vyzkoušejte nějakou z pečené zeleniny.  Chuťě se krásně rozvinou, navíc ten pocit, že děláte něco pro své zdraví… Tahle pomazánka je vhodná i pro vegany, což jistě někdo ocení. Je naprosto úžasná. 

 

 

POMAZÁNKA Z PEČENÝCH PAPRIK

Doba přípravy: 10 min.

Doba pečení: 30 min.

Ingredience:

2 velké nebo 3 střední kapie

100 g slunečnicových semínek

šťáva z ½ citrónu

lístečky ze 2 snítek čerstvého rozmarýnu

sůl

čerstvě mletý pepř

 

 

Postup:

  1. Rozpalte si troubu na 200´C.
  2. Kapie omyjte, vložte do pekáčku a pečte do změknutí, dokud nebudou mít tmavší fleky. Trvá to kolem 30 minut.
  3. Nechejte kapie vychladnout, poté je oloupejte a zbavte semínek.
  4. Do vyšší nádoby nasypejte slunečnicová semínka, lístky rozmarýnu a kapie. Nalijte citrónovou šťávu. Osolte, opepřete a rozmixujte ručním šlehačem.
  5. Pomazánku mažte nejlépe na tmavé pečivo.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky