Pomazánka z pečených paprik
Vynikající, voňavá, a navíc zdravá...
21 prosince, 2020
Máte – li rádi pomazánky, rozhodně vyzkoušejte nějakou z pečené zeleniny. Chuťě se krásně rozvinou, navíc ten pocit, že děláte něco pro své zdraví… Tahle pomazánka je vhodná i pro vegany, což jistě někdo ocení. Je naprosto úžasná.
POMAZÁNKA Z PEČENÝCH PAPRIK
Doba přípravy: 10 min.
Doba pečení: 30 min.
Ingredience:
2 velké nebo 3 střední kapie
100 g slunečnicových semínek
šťáva z ½ citrónu
lístečky ze 2 snítek čerstvého rozmarýnu
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
- Rozpalte si troubu na 200´C.
- Kapie omyjte, vložte do pekáčku a pečte do změknutí, dokud nebudou mít tmavší fleky. Trvá to kolem 30 minut.
- Nechejte kapie vychladnout, poté je oloupejte a zbavte semínek.
- Do vyšší nádoby nasypejte slunečnicová semínka, lístky rozmarýnu a kapie. Nalijte citrónovou šťávu. Osolte, opepřete a rozmixujte ručním šlehačem.
- Pomazánku mažte nejlépe na tmavé pečivo.
Napsat komentář