Husarské knoflíky (Husarenkrapferl)
Ty pravé vánoční chutě...
13 prosince, 2020
Tohle cukroví je celkem známé. Já mám pro vás německý recept, za mě je nejlepší, jaký jsem kdy vyzkoušela. Knoflíky jsou křehké, plné sametové chuti s krásně kyselou dohrou.
HUSARSKÉ KNOFLÍKY (HUSARENKRAPFERL)
Doba přípravy: 45 min. + 15 min. na dokončení
Doba pečení: jeden plech 15 min.
Ingredience:
1 vanilkový lusk
200 g másla
100 g moučkového cukru
špetka soli
2 žloutky
300 g hladké mouky
100 g mletých lískových oříšků
moučkový cukr k posypání
150 g višňového nebo rybízového džemu
Postup:
- Rozehřejte si troubu na 180´C, horkovzdušnou na 160´C.
- Vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem z něj seškrábněte semínka. Máslo nasekejte na kousky. Obojí dejte buď do mísy robota, budete – li pracovat s ním, nebo na vál. Přidejte moučkový cukr, sůl, žloutky, mouku, kterou prosejete, a oříšky. Vypracujte hladké těsto.
- Rukama tvarujte kuličky velikosti vlašského ořechu. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Každou kuličku lehce přimáčkněte a koncem vařečky do ní vymáčkněte důlek.
- Plech vložte do trouby a pečte 15 minut. Ještě horké knoflíky zasypejte moučkovým cukrem.
- Džem rozehřejte v kastrůlku a poté ho postupně nalijte do důlků v knoflících. Nechejte ztuhnout.
Napsat komentář