Jablečný štrúdl s ořechy
Zapalte svíčku, uvařte si čaj a ochutnejte...
14 listopadu, 2020
Je tolik možností, jak upéct štrúdl. Já jsem tentokrát zkusila přidat ořechy a opéct je na másle společně s vanilkovým cukrem a skořicí. Vše krásně jemně zkaramelizuje a výsledek je skvělý.
♥ Vlašské i jiné ořechy jednoduše nasekáte tak, že je vyloupané vložíte do silného plastového sáčku a rozdrtíte je paličkou na maso.
JABLEČNÝ ŠTRÚDL S OŘECHY
Doba přípravy: 20 min.
Doba pečení: 15 min.
Ingredience:
1 balení vyváleného listového těsta
4 středně velká jablka
kůra z 1 citrónu
3 lžíce másla
½ hrnku strouhanky
2 hrsti nasekaných vlašských ořechů
1 nebo 2 balíčky vanilkového cukru (podle toho, jak sladíte)
1 lžíce skořice
rozšlehané vejce na potření
Postup:
- Rozehřejte si troubu na 220´C, horkovzdušnou na 200´C.
- Na plech si připravte rozvinuté listové těsto. Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle do velké mísy. Přidejte k nim citrónovou kůru.
- V pánvičce rozehřejte máslo a vmíchejte do něj strouhanku, nasekané ořechy, vanilkový cukr a skořici. Opékejte vše do mírně zlatavé barvy, trvá to asi 3 minuty.
- Opečenou směs vsypejte k jablkům a pečlivě promíchejte. Poté vše přesuňte na těsto, nechejte okraje volné asi 2 cm.
- Listové těsto nyní zaviňte a pevně slepte oba konce. Potřete celý štrúdl rozšlehaným vejcem.
- Vložte plech do trouby a pečte asi 15 minut dozlatova.
Napsat komentář