Jablečný štrúdl s ořechy

Zapalte svíčku, uvařte si čaj a ochutnejte...

14 listopadu, 2020

 Je tolik možností, jak upéct štrúdl. Já jsem tentokrát zkusila přidat ořechy a opéct je na másle společně s vanilkovým cukrem a skořicí. Vše krásně jemně zkaramelizuje a výsledek je skvělý. 

Vlašské i jiné ořechy jednoduše nasekáte tak, že je vyloupané vložíte do silného plastového sáčku a rozdrtíte je paličkou na maso.

 

JABLEČNÝ ŠTRÚDL S OŘECHY

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba pečení: 15 min.

 

Ingredience:

1 balení vyváleného listového těsta

4 středně velká jablka

kůra z 1 citrónu

3 lžíce másla

½ hrnku strouhanky

2 hrsti nasekaných vlašských ořechů

1 nebo 2 balíčky vanilkového cukru (podle toho, jak sladíte)

1 lžíce skořice

 

rozšlehané vejce na potření

 

 

Postup:

  1. Rozehřejte si troubu na 220´C, horkovzdušnou na 200´C.
  2. Na plech si připravte rozvinuté listové těsto. Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle do velké mísy. Přidejte k nim citrónovou kůru.
  3. V pánvičce rozehřejte máslo a vmíchejte do něj strouhanku, nasekané ořechy, vanilkový cukr a skořici. Opékejte vše do mírně zlatavé barvy, trvá to asi 3 minuty.

  4. Opečenou směs vsypejte k jablkům a pečlivě promíchejte. Poté vše přesuňte na těsto, nechejte okraje volné asi 2 cm.

  5. Listové těsto nyní zaviňte a pevně slepte oba konce. Potřete celý štrúdl rozšlehaným vejcem.
  6. Vložte plech do trouby a pečte asi 15 minut dozlatova.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky