Pečené brambory se slaninou a libečkem

Skvělé chutě z jednoho pekáčku...

21 října, 2020

Tohle jídlo je úžasný hlavní chod, pokud se vám nechce vymýšlet nic složitého, nemáte nakoupeno, apod. Je to jistota, že se zavděčíte všem. Stačí pár ingrediencí a máte pokrm plný vůní, který zasytí, ale nebude vám z něj těžko. 

 

 

 

PEČENÉ BRAMBORY SE SLANINOU A LIBEČKEM

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba pečení: 40 min.

 

 

 

 

Ingredience pro 4 osoby:

 

12 středně velkých brambor

2 cibule pokrájené na klínky

50 ml olivového oleje

150 g slaniny

2 hrsti nasekaného libečku

1 lžíce hrubé mořské soli

 

 

 

Postup:

  1. Rozehřejte si troubu na 180´C.
  2. Brambory očistěte kartáčkem a nakrájejte na klínky.
  3. Do velkého pekáčku nalijte olivový olej, nasypejte nakrájené brambory, cibuli, slaninu, libeček a sůl, pořádně promíchejte.
  4. Pekáček vložte do rozpálené trouby a pečte brambory dozlatova, trvá to 40 minut.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky