Krůtí medailonky s kapustou a bramborovými penízky
Barevný podzim...
2 října, 2020
Krásné podzimní jídlo, které hraje barvami a skvěle chutná. Ideální víkendový oběd, který potěší celou rodinu. Kdo nemá rád kapustu, spokojí se i s opečenými bramborami, kterým moje děti říkají penízky.
KRŮTÍ MEDAILONKY S DUŠENOU KAPUSTOU A BRAMBOROVÝMI PENÍZKY
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: 45 min.
Pro 4 osoby potřebujete:
BRAMBOROVÉ PENÍZKY:
12 středně velkých brambor
olivový olej
sůl
MASO:
2 lžíce másla
2 krůtí prsa
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce hořčice
150 ml bílého vína
snítky tymiánu
100 ml smetany ke šlehání
KAPUSTA:
1 kapusta
2 lžíce sádla
1 velká cibule nasekaná na kostičky
čerstvé nasekané bylinky k podávání (petrželka, pažitka…)
Postup:
-
- Brambory i se slupkou vydrhněte kartáčkem a nakrájejte na plátky. Osmažte je buď ve fritéze (já mám horkovzdušnou) nebo v hluboké pánvi. Dají se opéct i v troubě.
- Maso omyjte, osušte a nakrájejte na plátky. Osolte, opepřete ho a potřete z obou stran hořčicí.
- V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a maso na něm z obou stran zprudka opečte. Poté přilijte víno a nechejte jej zredukovat na polovinu. Ztlumte teplotu, přihoďte tymián a duste maso doměkka. Na závěr přilijte smetanu a prohřejte.
- Nakonec si připravte kapustu. Omyjte ji, zbavte horních listů a košťálu a nakrájejte ji na proužky. Rozehřejte v kastrolu sádlo a nechejte na něm zesklovatět cibuli. Poté na ni hoďte kapustu a při mírné teplotě duste do změknutí. Bude-li to potřeba, mírně podlijte.
5. Naservírujte na talíř maso, kapustu a bramborové penízky, zasypejte bylinkami.
Leave a Reply