Krůtí medailonky s kapustou a bramborovými penízky

Barevný podzim...

2 října, 2020

Krásné podzimní jídlo, které hraje barvami a skvěle chutná. Ideální víkendový oběd, který potěší celou rodinu. Kdo nemá rád kapustu, spokojí se i s opečenými bramborami, kterým moje děti říkají penízky. 

 

 

 

KRŮTÍ MEDAILONKY S DUŠENOU KAPUSTOU A BRAMBOROVÝMI PENÍZKY

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 45 min.

 

 

 

Pro 4 osoby potřebujete:

 

BRAMBOROVÉ PENÍZKY:

12 středně velkých brambor

olivový olej

sůl

 

MASO:

2 lžíce másla

2 krůtí prsa

sůl

čerstvě mletý pepř

2 lžíce hořčice

150 ml bílého vína

snítky tymiánu

100 ml smetany ke šlehání

 

KAPUSTA:

1 kapusta

2 lžíce sádla

1 velká cibule nasekaná na kostičky

 

čerstvé nasekané bylinky k podávání (petrželka, pažitka…)

 

 

Postup:

    1. Brambory i se slupkou vydrhněte kartáčkem a nakrájejte na plátky. Osmažte je buď ve fritéze (já mám horkovzdušnou) nebo v hluboké pánvi. Dají se opéct i v troubě.
    2. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na plátky. Osolte, opepřete ho a potřete z obou stran hořčicí.

    3. V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a maso na něm z obou stran zprudka opečte. Poté přilijte víno a nechejte jej zredukovat na polovinu. Ztlumte teplotu, přihoďte tymián a duste maso doměkka. Na závěr přilijte smetanu a prohřejte.

    4. Nakonec si připravte kapustu. Omyjte ji, zbavte horních listů a košťálu a nakrájejte ji na proužky. Rozehřejte v kastrolu sádlo a nechejte na něm zesklovatět cibuli. Poté na ni hoďte kapustu a při mírné teplotě duste do změknutí. Bude-li to potřeba, mírně podlijte.

5. Naservírujte na talíř maso, kapustu a bramborové penízky, zasypejte bylinkami.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky