Míša řezy

Návrat do bezstarostného dětství...

28 září, 2020

 Konečně jsem upekla moučník, na který jsem se chystala několik let. Sama nevím, proč jsem to stále odkládala. Míša řezy jsou legendární a zná je snad každý. Moje děti je ochutnaly poprvé konečně včera a byly nadšené. Můj synek o něco víc, protože mi s přípravou pomáhal a byl úžasný. O to víc mu teď chutná. Tak zapojte ratolesti a hurá do toho!

 

 

MÍŠA ŘEZY

 

Doba přípravy: 30 min.

Doba pečení: 15 min.

 

 

Na plech 20 x 30 cm:

 

TĚSTO:

6 žloutků

6 lžic moučkového cukru

5 lžic horké vody

6 lžic polohrubé mouky

6 lžic kvalitního kakaa

½ lžičky jedlé sody

6 lžic slunečnicového oleje

sníh ze 6 bílků

 

KRÉM:

500 g tvarohu v kostce

250 g změklého másla nasekaného na kousky

150 g moučkového cukru

 

POLEVA:

3 tyčinky Ledových kaštanů

100 g másla

 

 

Postup:

  1. Rozehřejte si troubu na 170´C, horkovzdušnou na 150´C.
  2. Nejdříve si vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem do světlé pěny. Ve šlehání pokračujte a postupně přidávejte lžíce horké vody. Pak lžíce mouky a kakaa. Přisypejte jedlou sodu a vlijte do těsta postupně olej.

  3. Když se vše spojí v hladké těsto, zbývá jen lehce vmíchat sníh. Pokud jste do této doby používali mixér nebo robota, sníh zapracujte ručně stěrkou. Jedině tak bude těsto nadýchané.

  4. Pekáč vyložte pečicím papírem a nalijte do něj těsto. Pravidelně jej rozprostřete do stejné výšky.
  5. Vložte pekáč do trouby a pečte korpus 15 minut. Raději pomocí špejle vyzkoušejte, zda je dostatečně upečený. Pokud ji zapíchnete doprostřed a po vyjmutí na ni neulpívají drobečky, korpus je hotový. Nechejte jej zcela vychladnout.
  6. Mezitím si připravte náplň. Máslo vyšlehejte s tvarohem dohladka, vmíchejte cukr. Potřete rovnoměrně korpus.

  7. Nakonec je na řadě poleva. Tu připravte ve vodní lázni. Pokud nemáte speciální kastrůlek skládající se ze dvou částí, na malý kastrůlek s vroucí vodou postavte misku, do které vložíte nalámané Kaštany s nakrájeným máslem. Počkejte, dokud se vše nerozehřeje a nespojí v hladkou polevu.

 

 

 

 

 

 

 

8. Polijte řezy polevou, vložte je do chladničky a nechejte tuhnout alespoň 3 hodiny.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky