Letní salát s restovaným celerem a broskvemi
Překvapivá kombinace, dokonalá chuť...
8 srpna, 2020
Název zní možná bláznivě, ale věřte, že tenhle salát je naprosto úžasný. Vznikl úplně spontánně na chalupě v jednom horkém dni.
LETNÍ SALÁT S RESTOVANÝM CELEREM A BROSKVEMI
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 10 min.
Ingredience pro 2 osoby:
½ celeru nakrájeného na plátky
sůl
2 lžíce olivového oleje
1 balení salátu polníček
4 lžíce jablečného octa
2 velké broskve pokrájené na kostičky
hrst čerstvé máty posekané nadrobno
2 stonky jarní cibulky (fialová je efektní) nakrájené na kolečka
Postup:
- Celer zlehka osolte a restujte na olivovém oleji do zlatavé barvy.
- Polníček propláchněte, nechejte okapat a naservírujte na talíře. Zalijte ho jablečným octem – na jednu porci 2 lžíce.
- Na polníček navrstvěte orestovaný celer, broskve a mátu. Zasypejte vše kolečky jarní cibulky.
Leave a Reply