Letní salát s restovaným celerem a broskvemi

Překvapivá kombinace, dokonalá chuť...

8 srpna, 2020

Název zní možná bláznivě, ale věřte, že tenhle salát je naprosto úžasný. Vznikl úplně spontánně na chalupě v jednom horkém dni.

 

 

LETNÍ SALÁT S RESTOVANÝM CELEREM A BROSKVEMI

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 10 min.

 

 

 

 

Ingredience pro 2 osoby:

 

½ celeru nakrájeného na plátky

sůl

2 lžíce olivového oleje

1 balení salátu polníček

4 lžíce jablečného octa

2 velké broskve pokrájené na kostičky

hrst čerstvé máty posekané nadrobno

2 stonky jarní cibulky (fialová je efektní) nakrájené na kolečka

 

 

 

 

Postup:

  1. Celer zlehka osolte a restujte na olivovém oleji do zlatavé barvy.

  2. Polníček propláchněte, nechejte okapat a naservírujte na talíře. Zalijte ho jablečným octem – na jednu porci 2 lžíce.
  3. Na polníček navrstvěte orestovaný celer, broskve a mátu. Zasypejte vše kolečky jarní cibulky.

 

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky