Pečený květák s mrkví a bramborami
Úžasné spojení chutí...
15 července, 2020
Květák je tak geniální zelenina! Já ho mám ráda ve všech podobách. Pečený je snad nejlepší. Stačí k němu jen pár dalších surovin a máte výživné, zdravé a hlavně skvělé jídlo. Až se vám v ústech spojí olivový olej se slunečnicovými semínky a hrubou mořskou solí, budete si libovat.
PEČENÝ KVĚTÁK S MRKVÍ A BRAMBORAMI
Doba přípravy: 15 min.
Doba pečení: 30 min.
Pro 4 osoby budete potřebovat:
1 velký květák
4 mrkve pokrájené na kolečka
8 brambor (v sezóně využijte rané ve slupce)
100 ml olivového oleje
2 velké hrsti slunečnicových semínek
větvičku čerstvého nasekaného libečku
hrubou mořskou sůl
Postup:
- Rozehřejte si troubu na 200´C.
- Květák omyjte a rozeberte na růžičky.
- Do velké zapékací mísy vyskládejte květák s mrkví a bramborami a zalijte vše olivovým olejem.
- Posypejte slunečnicovými semínky a mořskou solí.
- Pekáč vložte do rozehřáté trouby a pečte 30 minut.
Napsat komentář