Pečený květák s mrkví a bramborami

Úžasné spojení chutí...

15 července, 2020

Květák je tak geniální zelenina! Já ho mám ráda ve všech podobách. Pečený je snad nejlepší. Stačí k němu jen pár dalších surovin a máte výživné, zdravé a hlavně skvělé jídlo. Až se vám v ústech spojí olivový olej se slunečnicovými semínky a hrubou mořskou solí, budete si libovat.

 

 

 

PEČENÝ KVĚTÁK S MRKVÍ A BRAMBORAMI

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba pečení: 30 min.

 

 

 

 

 

 

Pro 4 osoby budete potřebovat:

 

1 velký květák

4 mrkve pokrájené na kolečka

8 brambor (v sezóně využijte rané ve slupce)

100 ml olivového oleje

2 velké hrsti slunečnicových semínek

větvičku čerstvého nasekaného libečku

hrubou mořskou sůl

 

 

Postup:

 

  1. Rozehřejte si troubu na 200´C.
  2. Květák omyjte a rozeberte na růžičky.
  3. Do velké zapékací mísy vyskládejte květák s mrkví a bramborami a zalijte vše olivovým olejem.
  4. Posypejte slunečnicovými semínky a mořskou solí.

  5. Pekáč vložte do rozehřáté trouby a pečte 30 minut.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky