Vídeňský bramborový salát

Trochu jinak a odlehčeně...

29 června, 2020

Pokud občas zavítáte do Rakouska nebo Německa, setkáte se s bramborovým salátem, který se od našeho výrazně liší. Je bez majonézy, má výraznou chuť a hodí se téměř ke všemu. U nás doma ho máme ve velké oblibě. Určitě ho využijete nejen k řízkům, ale třeba ke grilování. Samozřejmě existuje spousta receptů – kraj od kraje stejně jako u nás. Co však mají společné, to je jednoduchost.

 

 

VÍDEŇSKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 20 min.

 

 

Ingredience:

 

750 g salátových (klidně i raných) brambor

200 ml hovězího vývaru

1 vrchovatá lžíce výrazné hořčice (nejlépe estragonové)

5 lžic oleje

3 lžíce vinného octa

1 velká nebo 2 malé červené cibule nasekané na kostičky

1 lžička soli

1 lžička cukru

svazek čerstvé posekané pažitky

 

 

 

Postup:

 

  1. Brambory očistěte a vařte ve slupce 20 minut.
  2. Mezitím si připravte zálivku. Ve vývaru vyšlehejte hořčici, olej a ocet. Přimíchejte cibuli, sůl, cukr a pažitku.
  3. Uvařené brambory ještě teplé oloupejte a nakrájejte na plátky asi 0, 5 cm silné. Vložte je do mísy a zalijte zálivkou. Promíchejte, aby se tekutina vsákla do teplých brambor.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky