Vídeňský bramborový salát
Trochu jinak a odlehčeně...
29 června, 2020
Pokud občas zavítáte do Rakouska nebo Německa, setkáte se s bramborovým salátem, který se od našeho výrazně liší. Je bez majonézy, má výraznou chuť a hodí se téměř ke všemu. U nás doma ho máme ve velké oblibě. Určitě ho využijete nejen k řízkům, ale třeba ke grilování. Samozřejmě existuje spousta receptů – kraj od kraje stejně jako u nás. Co však mají společné, to je jednoduchost.
VÍDEŇSKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: 20 min.
Ingredience:
750 g salátových (klidně i raných) brambor
200 ml hovězího vývaru
1 vrchovatá lžíce výrazné hořčice (nejlépe estragonové)
5 lžic oleje
3 lžíce vinného octa
1 velká nebo 2 malé červené cibule nasekané na kostičky
1 lžička soli
1 lžička cukru
svazek čerstvé posekané pažitky
Postup:
- Brambory očistěte a vařte ve slupce 20 minut.
- Mezitím si připravte zálivku. Ve vývaru vyšlehejte hořčici, olej a ocet. Přimíchejte cibuli, sůl, cukr a pažitku.
- Uvařené brambory ještě teplé oloupejte a nakrájejte na plátky asi 0, 5 cm silné. Vložte je do mísy a zalijte zálivkou. Promíchejte, aby se tekutina vsákla do teplých brambor.
Napsat komentář