Mrkvový krém
Neuvěřitelně jemný...
12 května, 2020
Je tady další zeleninová polévka, která je ale tak jemná a sladká, že bude určitě chutnat i dětem. Stačí pár surovin a dobrý vývar a do půl hodiny máte na stole skvělý pokrm.
MRKVOVÝ KRÉM
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 30 min.
Ingredience:
2 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule nasekaná na kostičky
2 stroužky česneku rozmáčknuté nožem
8 větších mrkví pokrájených na kolečka
lístečky ze 6 snítek tymiánu
150 ml bílého vína
1 l vývaru (zeleninového, drůbežího)
200 ml mléka
50 ml smetany
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
- Na másle a olivovém oleji zpěňte cibuli, pak k ní přidejte česnek a krátce opečte. Přihoďte kolečka mrkve s tymiánem a restujte tak dlouho, dokud se vše neobalí tukem. Poté podlijte vínem a 3 minuty nechejte redukovat.
- Základ nyní zalijte horkým vývarem a při mírné teplotě vařte polévku pod pokličkou 20 minut, dokud mrkev nezměkne.
- Přilijte mléko a přiveďte znovu k varu. Nakonec vlijte smetanu, polévku už nevařte, jen ji rozmixujte tyčovým mixérem a podle chuti dosolte a opepřete.
Napsat komentář