Mrkvový krém

Neuvěřitelně jemný...

12 května, 2020

Je tady další zeleninová polévka, která je ale tak jemná a sladká, že bude určitě chutnat i dětem. Stačí pár surovin a dobrý vývar a do půl hodiny máte na stole skvělý pokrm.

 

 

MRKVOVÝ KRÉM

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 30 min.

 

Ingredience:

 

2 lžíce másla

1 lžíce olivového oleje

1 velká cibule nasekaná na kostičky

2 stroužky česneku rozmáčknuté nožem

8 větších mrkví pokrájených na kolečka

lístečky ze 6 snítek tymiánu

150 ml bílého vína

1 l vývaru (zeleninového, drůbežího)

200 ml mléka

50 ml smetany

sůl

čerstvě mletý pepř

 

 

 

Postup:

  1. Na másle a olivovém oleji zpěňte cibuli, pak k ní přidejte česnek a krátce opečte. Přihoďte kolečka mrkve s tymiánem a restujte tak dlouho, dokud se vše neobalí tukem. Poté podlijte vínem a 3 minuty nechejte redukovat.
  2. Základ nyní zalijte horkým vývarem a při mírné teplotě vařte polévku pod pokličkou 20 minut, dokud mrkev nezměkne.
  3. Přilijte mléko a přiveďte znovu k varu. Nakonec vlijte smetanu, polévku už nevařte, jen ji rozmixujte tyčovým mixérem a podle chuti dosolte a opepřete.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky