Pečený květák s libečkovými bramborami

V jednoduchosti je krása...

4 května, 2020

Bezmasé pokrmy ocení nejen vegetariáni a vegani, každý si občas potřebuje odpočinout od masa a odlehčit stravu. Včera jsem zase spontánně vymyslela recept, který je tak neskutečně jednoduchý, že jsem se po celou dobu jídla ptala, jak je možné, že je to tak dokonalé. Jsem milovník květáku a libečku, možná v tom je ta odpověď.

 

 

 

PEČENÝ KVĚTÁK S LIBEČKOVÝMI BRAMBORAMI

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření + pečení: 30 min.

 

 

Na 4 porce si nachystejte:

 

1 velký květák

50 ml olivového oleje

sůl

čerstvě mletý pepř

6 stroužků česneku pokrájeného na silné plátky

cca. 12 raných brambor (záleží na velikosti a vaší potřebě)

100 g másla

velkou větev libečku

 

Postup:

  1. Rozehřejte si troubu na 200´C.
  2. Květák omyjte a rozeberte na růžičky. Vyskládejte je do velké zapékací mísy (pekáčku), zalijte olejem, osolte a opepřete. Mezi růžičky poházejte plátky česneku.
  3. Vložte květák do trouby a nechejte 30 minut péct. Květák by měl být ke konci nahnědlý.
  4. Mezitím si uvařte brambory. Vydrhněte je kartáčkem a neloupejte. Slupka je na raných bramborách skvělá. Uvařte je v osolené vodě doměkka (ale ne úplně!).
  5. Před podáváním rozehřejte máslo v kastrůlku, nasekejte k němu libeček a nechejte chviličku na plotně rozvonět. Lehounce osolte.
  6. Podávejte květák s bramborami, které na talíři rozmáčknete vidličkou a zalijete libečkovým máslem.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky