Vepřové kostky s tarhoňou

Masíčko s "léky"...

26 dubna, 2020

Přináším vám další pokrm, který je ideální pro děti. Jemné vepřové maso s hladkou omáčkou a oblíbená tarhoňa, kterou mé děti přezdívají „léky“. Tuto přílohu však můžete klidně nahradit jinými těstovinami, nebo třeba rýží.

 

 

VEPŘOVÉ KOSTKY S TARHOŇOU

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 90 min.

 

Na 4 porce budete potřebovat:

 

600 g vepřové plece

3 lžíce másla

1 velkou cibuli překrojenou napůl

sůl

1 lžíci sladké mleté papriky

2 bobkové listy

čerstvě mletý pepř

1 lžíci sušené majoránky

1 lžíci hladké mouky + 100 ml vody na zahuštění

 

 

Postup:

  1. Maso omyjte, očistěte a nakrájejte na stejně velké kostky.
  2. Na másle v hrnci nebo vysoké pánvi orestujte překrojenou cibuli a poté k ní vhoďte masové kostky. Zprudka opékejte, dokud maso nezmění barvu. Osolte a zasypejte paprikou.
  3.  Přidejte bobkové listy a podlijte buď vývarem nebo vroucí vodou tak, aby bylo maso z poloviny ponořené.
  4. Ztlumte teplotu a za občasného podlévání duste doměkka.
  5. Před dokončením rozmíchejte vidličkou hladkou mouku ve vlažné vodě a vmíchejte do omáčky. Nakonec dochuťte pepřem a majoránkou.
  6. Tarhoňu uvařte dle návodu na obalu a podávejte společně s masem a omáčkou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky