Vepřové kostky s tarhoňou
Masíčko s "léky"...
26 dubna, 2020
Přináším vám další pokrm, který je ideální pro děti. Jemné vepřové maso s hladkou omáčkou a oblíbená tarhoňa, kterou mé děti přezdívají „léky“. Tuto přílohu však můžete klidně nahradit jinými těstovinami, nebo třeba rýží.
VEPŘOVÉ KOSTKY S TARHOŇOU
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: 90 min.
Na 4 porce budete potřebovat:
600 g vepřové plece
3 lžíce másla
1 velkou cibuli překrojenou napůl
sůl
1 lžíci sladké mleté papriky
2 bobkové listy
čerstvě mletý pepř
1 lžíci sušené majoránky
1 lžíci hladké mouky + 100 ml vody na zahuštění
Postup:
- Maso omyjte, očistěte a nakrájejte na stejně velké kostky.
- Na másle v hrnci nebo vysoké pánvi orestujte překrojenou cibuli a poté k ní vhoďte masové kostky. Zprudka opékejte, dokud maso nezmění barvu. Osolte a zasypejte paprikou.
- Přidejte bobkové listy a podlijte buď vývarem nebo vroucí vodou tak, aby bylo maso z poloviny ponořené.
- Ztlumte teplotu a za občasného podlévání duste doměkka.
- Před dokončením rozmíchejte vidličkou hladkou mouku ve vlažné vodě a vmíchejte do omáčky. Nakonec dochuťte pepřem a majoránkou.
- Tarhoňu uvařte dle návodu na obalu a podávejte společně s masem a omáčkou.
Včera jsem zkoušela a bylo to výborné
To mám ale velkou radost!