Krupicová kaše

Sladká chuť dětství...

6 dubna, 2020

Krupicová kaše je jedno z těch dětských jídel, na které vzpomínáme celý život. Buď v dobrém, nebo ve zlém. Bílá hutná studená kaše plavající v másle ze školních jídelen budiž zapomenuta. Takhle mě učila krupicovou kaši moje babička, jak ji pro mne připravovala, když jsem byla malá. Je to taková ta tekutější verze, jako pohlazení. Dnes ji vařím svým dětem já.

 

 

KRUPICOVÁ KAŠE

 

Doba přípravy: 5 min.

Doba vaření: 5 min.

 

 

Pro 2 natěšené děti potřebujete:

 

500 ml mléka

4 zarovnané lžíce dětské krupičky

1 – 2 lžičky cukru

špetku soli

 

K PODÁVÁNÍ:

rozpuštěné máslo

kakao, čokoláda, skořice, ovoce,…

 

 

Postup:

 

  1. Nalijte mléko do nepřilnavého kastrůlku a metličkou v něm rozšlehejte krupičku s cukrem a se solí. Přiveďte mléko k varu.
  2. Stáhněte teplotu a za stálého míchání povařte kaši do zhoustnutí.
  3. Podávejte ji se vším, co vás napadne a potěší vaše děti. Rozpuštěným máslem, kakaem, skořicí, ovocem..

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky