Hřebínky s makovo – povidlovou náplní

Skvělá svačinka nebo snídaně...

28 března, 2020

Nevím, jak vy, já miluji pečivo z listového těsta. Úplně nejvíc k snídani.  A mojí oblíbenou náplní je mák v kombinaci s povidly. Zkusila jsem upéct hřebínky a jsou fantastické. Zkusíte je také?

 

 

HŘEBÍNKY S MAKOVO – POVIDLOVOU NÁPLNÍ

Doba přípravy: náplň 30 min. s vařením a vychlazením

 hřebínky 20 min.

Doba pečení: 1 plech 8 min.

 

 

 

Ingredience na 12 hřebínků:

 

NÁPLŇ:

150 g mletého máku

300 ml mléka

4 vrchovaté lžíce povidel

80 g cukru

20 g másla

kůra z 1 citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)

4 lžíce rumu

½ lžičky skořice

 

2 vyválená listová těsta (2 x 275 g)

1 rozšlehané vajíčko na potření

 

 

Postup:

  1. Nejdříve si připravte náplň. Do nepřilnavého kastrůlku nasypejte mák a zalijte ho mlékem. Přiveďte k varu, přidejte povidla, cukr, máslo a citrónovou kůru. Přilijte rum a okořeňte skořicí. Stáhněte teplotu a vařte náplň do zhoustnutí, trvá to asi 15 minut. Nechejte ji vychladnout.
  2. Předehřejte si troubu na 220´C, horkovzdušnou 200´C.
  3. Každý plát listového těsta rozřezejte na 6 stejných čtverců. Každý z nich přehněte napůl, ohněte zpátky, abyste viděli, kde je záhyb a doprostřed pravé části vytvořte nožem 4 zářezy.

  4. Na levou část naneste náplň. Pravou část přehněte a okraje pečlivě přimáčkněte k sobě. Přeneste hřebínky na plechy a každý potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte přibližně 8 minut – dozlatova.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky