Voňavá zeleninová polévka s drobením

Příval vitamínů...

25 března, 2020

Uchovávám si v mrazničce v krabičkách vývary, ze kterých pak tvořím nové a nové polévky. Už jsem vám o tom psala několikrát. Opravdu doporučuji, chuť polévek je skutečně jiná, silnější. Včera jsem použila hovězí (vy můžete klidně zeleninový nebo drůbeží), abych dětem uvařila polévku plnou vitamínů. Poprvé jsem zkoušela i drobení, ať mají změnu. Je to tak jednoduché! Nadšení bylo veliké. 

 

VOŇAVÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA S DROBENÍM

Doba přípravy: 15 min. (těsto na drobení potřebuje 1 hod. odpočinek)

Doba vaření: 30 min.

 

 

 

Ingredience:

 

2 lžíce másla

2 stroužky česneku rozmáčknuté nožem

2 mrkve pokrájené nadrobno

1 petržel pokrájená nadrobno

1 řapík celeru nakrájený na kousky

2 stonky jarní cibulky pokrájené na kolečka

2 lžíce mouky

silný vývar (hovězí, drůbeží, zeleninový)

větvička libečku

3 bobkové listy

špetka muškátového oříšku

sůl

pažitka, petrželka, libeček podávání

 

 

DROBENÍ:

100 g hrubé mouky

1 vejce

špetka muškátového oříšku

 

 

 

Postup:

  1. Na másle opečte veškerou zeleninu. Až se rozvoní a obalí tukem, zasypejte ji moukou. Asi minutu promíchávejte.
  2. Nyní základ zalijte vývarem.
  3. Vložte libeček a bobkové listy a pod pokličkou vařte při mírné teplotě 25 minut.
  4. Mezitím si připravte drobení: Na vál, prkénko nebo do misky nasypejte mouku. Udělejte do ní důlek, rozklepněte vejce a uhněťte těsto.
  5. Do hotové polévky nastrouhejte muškátový oříšek a podle chuti ji dosolte.
  6. Zesilte teplotu, aby polévka opět vařila a nastrouhejte do ní na hrubém struhadle těsto na drobení. Ztlumte opět teplotu a nechejte 5 minut povařit.
  7. Polévku podávejte s čerstvou pažitkou, petrželkou nebo libečkem, jak máte rádi.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky