Voňavá zeleninová polévka s drobením
Příval vitamínů...
25 března, 2020
Uchovávám si v mrazničce v krabičkách vývary, ze kterých pak tvořím nové a nové polévky. Už jsem vám o tom psala několikrát. Opravdu doporučuji, chuť polévek je skutečně jiná, silnější. Včera jsem použila hovězí (vy můžete klidně zeleninový nebo drůbeží), abych dětem uvařila polévku plnou vitamínů. Poprvé jsem zkoušela i drobení, ať mají změnu. Je to tak jednoduché! Nadšení bylo veliké.
VOŇAVÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA S DROBENÍM
Doba přípravy: 15 min. (těsto na drobení potřebuje 1 hod. odpočinek)
Doba vaření: 30 min.
Ingredience:
2 lžíce másla
2 stroužky česneku rozmáčknuté nožem
2 mrkve pokrájené nadrobno
1 petržel pokrájená nadrobno
1 řapík celeru nakrájený na kousky
2 stonky jarní cibulky pokrájené na kolečka
2 lžíce mouky
silný vývar (hovězí, drůbeží, zeleninový)
větvička libečku
3 bobkové listy
špetka muškátového oříšku
sůl
pažitka, petrželka, libeček podávání
DROBENÍ:
100 g hrubé mouky
1 vejce
špetka muškátového oříšku
Postup:
- Na másle opečte veškerou zeleninu. Až se rozvoní a obalí tukem, zasypejte ji moukou. Asi minutu promíchávejte.
- Nyní základ zalijte vývarem.
- Vložte libeček a bobkové listy a pod pokličkou vařte při mírné teplotě 25 minut.
- Mezitím si připravte drobení: Na vál, prkénko nebo do misky nasypejte mouku. Udělejte do ní důlek, rozklepněte vejce a uhněťte těsto.
- Do hotové polévky nastrouhejte muškátový oříšek a podle chuti ji dosolte.
- Zesilte teplotu, aby polévka opět vařila a nastrouhejte do ní na hrubém struhadle těsto na drobení. Ztlumte opět teplotu a nechejte 5 minut povařit.
- Polévku podávejte s čerstvou pažitkou, petrželkou nebo libečkem, jak máte rádi.
Napsat komentář