Bramboráčky s mrkví a celerem
Zdravé křupání...
6 března, 2020
Také máte tak rádi bramboráky? Já je přímo zbožňuji. Včera jsem je zkusila ozvláštnit mrkví a celerem a výsledek byl famózní. Určitě to vyzkoušejte. Věřím, že potěšíte i děti.
BRAMBORÁČKY S MRKVÍ A CELEREM
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 30 min.
Na 4 porce budete potřebovat:
600 g brambor
400 g mrkve
200 g celeru
1 cibuli nasekanou nadrobno
3 vejce
120 g hladké mouky
sůl
čerstvě mletý pepř
rostlinný olej s olivovým v poměru 2:1 na smažení
Postup:
- Brambory, mrkev a celer nastrouhejte na hrubém struhadle. Vymačkejte z nich co nejvíce vody. Přesuňte je do velké mísy.
- K zelenině přidejte cibuli, vejce a mouku. Směs osolte a opepřete. Nejlépe rukou vymíchejte hladké těsto.
- Na velké pánvi rozpalte olej. Rukama tvořte placičky – čím tenčí, tím křupavější budou. Vždy ještě vymačkejte v dlani vodu. Pokud by se vám těsto rozpadalo, přisypte ještě mouku.
- Placičky smažte z obou stran dozlatova.
- Podávejte se salátem, skvělé jsou s rukolou, nebo třeba s kysaným zelím.
Napsat komentář