Bramboráčky s mrkví a celerem

Zdravé křupání...

6 března, 2020

Také máte tak rádi bramboráky?  Já je přímo zbožňuji. Včera jsem je zkusila ozvláštnit mrkví a celerem a výsledek byl famózní. Určitě to vyzkoušejte. Věřím, že potěšíte i děti.

 

BRAMBORÁČKY S MRKVÍ A CELEREM

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 30 min.

 

 

 

Na 4 porce budete potřebovat:

 

600 g brambor

400 g mrkve

200 g celeru

1 cibuli nasekanou nadrobno

3 vejce

120 g hladké mouky

sůl

čerstvě mletý pepř

rostlinný olej s olivovým v poměru 2:1 na smažení

 

 

Postup:

  1. Brambory, mrkev a celer nastrouhejte na hrubém struhadle. Vymačkejte z nich co nejvíce vody. Přesuňte je do velké mísy.
  2. K zelenině přidejte cibuli, vejce a mouku. Směs osolte a opepřete. Nejlépe rukou vymíchejte hladké těsto.

  3. Na velké pánvi rozpalte olej. Rukama tvořte placičky – čím tenčí, tím křupavější budou. Vždy ještě vymačkejte v dlani vodu. Pokud by se vám těsto rozpadalo, přisypte ještě mouku.
  4. Placičky smažte z obou stran dozlatova.

  5. Podávejte se salátem, skvělé jsou s rukolou, nebo třeba s kysaným zelím.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky