Pečený květák s červenou čočkou
Jde to skvěle i bez masa...
4 března, 2020
V jednoduchosti je krása, říká se. Platí to i v kuchyni. Dostala jsem velkou chuť na květák a přemýšlela, jak ho upravím. Když jsem ho před pečením zalila olivovým olejem a osolila, nechtělo se mi už přidávat nic jiného. A musím říct, že to byla skvělá volba. Upečený květák nic víc nepotřebuje. Sám o sobě je tak výrazný a lahodný! Jako přílohu jsem zvolila červenou čočku a ta ke květáku báječně ladila.
PEČENÝ KVĚTÁK S ČERVENOU ČOČKOU
Doba přípravy: 15 min.
Doba pečení + vaření: 30 min.
Na 2 porce si připravte:
1 květák
sůl
50 ml olivového oleje
1 hrnek červené čočky
2 hrnky vývaru (zeleninového, drůbežího)
1 lžíce sušené majoránky
1 stonek jarní cibulky
Postup:
- Rozpalte si troubu na 200´C. Květák očistěte, omyjte a rozeberte na růžičky. Ty pak vyskládejte do pekáčku, osolte a bohatě zalijte olivovým olejem. Pečte květák 30 minut.
- Mezitím si připravte čočku. Propláchněte ji, nasypejte do kastrůlku a zalijte vývarem . Osolte, přiveďte k varu, ztlumte teplotu a vařte 15 minut do změknutí. Na konci ochuťte majoránkou.
- Čočku naservírujte na talíř a na ni naskládejte upečený květák. Zasypejte jarní cibulkou.
Napsat komentář