Pečený květák s červenou čočkou

Jde to skvěle i bez masa...

4 března, 2020

V jednoduchosti je krása, říká se. Platí to i v kuchyni. Dostala jsem velkou chuť na květák a přemýšlela, jak ho upravím. Když jsem ho před pečením zalila olivovým olejem a osolila, nechtělo se mi už přidávat nic jiného. A musím říct, že to byla skvělá volba. Upečený květák nic víc nepotřebuje. Sám o sobě je tak výrazný a lahodný! Jako přílohu jsem zvolila červenou čočku a ta ke květáku báječně ladila. 

 

 

PEČENÝ KVĚTÁK S ČERVENOU ČOČKOU

Doba přípravy: 15 min.

Doba pečení + vaření: 30 min.

 

 

Na 2 porce si připravte:

 

1 květák

sůl

50 ml olivového oleje

1 hrnek červené čočky

2 hrnky vývaru (zeleninového, drůbežího)

1 lžíce sušené majoránky

1 stonek jarní cibulky

 

 

Postup:

 

  1. Rozpalte si troubu na 200´C. Květák očistěte, omyjte a rozeberte na růžičky. Ty pak vyskládejte do pekáčku, osolte a bohatě zalijte olivovým olejem. Pečte květák 30 minut.
  2. Mezitím si připravte čočku. Propláchněte ji, nasypejte do kastrůlku a zalijte vývarem . Osolte, přiveďte k varu, ztlumte teplotu a vařte 15 minut do změknutí. Na konci ochuťte majoránkou.
  3. Čočku naservírujte na talíř a na ni naskládejte upečený květák. Zasypejte jarní cibulkou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky