Křupavá fašírka (mleté zapečené maso)
Vzpomínka na dětství...
18 února, 2020
Znáte fašírku? Je to něco jako karbanátek v pekáči nebo placatá sekaná. U nás se fašírka pekla nejčastěji před dovolenou na cestu. Na odpočívadle u silnice maminka vytáhla přenosnou ledničku, vytáhla studenou fašírku, chleba a nakládané okurky a hody začaly. Já jsem si vytvořila svůj recept, dovolte mi, abych vám ho představila. Je to druhá fašírka na mém blogu, tahle je vypečená dokřupava a s trošku jinými ingrediencemi.
KŘUPAVÁ FAŠÍRKA (MLETÉ ZAPEČENÉ MASO)
Doba přípravy: 20 min.
Doba pečení: 50 min.
Na 4 porce budete potřebovat:
MASOVÁ SMĚS:
1 kg mletého hovězího a vepřového v poměru 1 : 1
1 rohlík nakrájený na malinké kostičky
6 lžic strouhanky
50 ml mléka
2 vejce
4 lžíce másla nasekané na kousíčky
1 velkou cibuli pokrájenou nadrobno
2 velké stroužky česneku
1 vrchovatou lžíci lehce pikantní hořčice
hrst nasekaných čerstvých bylinek (libeček, petrželka,..)
2 vrchovaté lžíce sušené majoránky
sůl
čerstvě mletý pepř
NA DOKONČENÍ:
máslo na vymazání pekáčku
1 bílek na potření
strouhanku na posypání
Postup:
- Rozehřejte si troubu na 200´C.
- Do velké mísy vložte všechny suroviny a pořádně je prohněťte rukou.
- Pekáček nebo zapékací mísu vymažte máslem a poté do ní dejte masovou směs. Pravidelně upěchujte. Potřete bílkem a nakonec zasypejte strouhankou.
- Vložte pekáček do trouby a pečte 30 minut, poté na posledních 20 minut stáhněte teplotu na 180´C.
- Podávejte fašírku s bramborami, bramborovou kaší či salátem. Skvělá je i studená s chlebem a kyselou okurkou.
Napsat komentář