Křupavá fašírka (mleté zapečené maso)

Vzpomínka na dětství...

18 února, 2020

Znáte fašírku? Je to něco jako karbanátek v pekáči nebo placatá sekaná. U nás se fašírka pekla nejčastěji před dovolenou na cestu. Na odpočívadle u silnice maminka vytáhla přenosnou ledničku, vytáhla studenou fašírku, chleba a nakládané okurky a hody začaly. Já jsem si vytvořila svůj recept, dovolte mi, abych vám ho představila. Je to druhá fašírka na mém blogu, tahle je vypečená dokřupava a s trošku jinými ingrediencemi.

KŘUPAVÁ FAŠÍRKA (MLETÉ ZAPEČENÉ MASO)

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba pečení: 50 min.

 

 

 

 

Na 4 porce budete potřebovat:

 

MASOVÁ SMĚS:

 

1 kg mletého hovězího a vepřového v poměru 1 : 1

1 rohlík nakrájený na malinké kostičky

6 lžic strouhanky

50 ml mléka

2 vejce

4 lžíce másla nasekané na kousíčky

1 velkou cibuli pokrájenou nadrobno

2 velké stroužky česneku

1 vrchovatou lžíci lehce pikantní hořčice

hrst nasekaných čerstvých bylinek (libeček, petrželka,..)

2 vrchovaté lžíce sušené majoránky

sůl

čerstvě mletý pepř

 

NA DOKONČENÍ:

 

máslo na vymazání pekáčku

1 bílek na potření

strouhanku na posypání

 

 

 

Postup:

 

  1. Rozehřejte si troubu na 200´C.
  2. Do velké mísy vložte všechny suroviny a pořádně je prohněťte rukou.
  3. Pekáček nebo zapékací mísu vymažte máslem a poté do ní dejte masovou směs. Pravidelně upěchujte. Potřete bílkem a nakonec zasypejte strouhankou.

  4. Vložte pekáček do trouby a pečte 30 minut, poté na posledních 20 minut stáhněte teplotu na 180´C.
  5. Podávejte fašírku s bramborami, bramborovou kaší či salátem. Skvělá je i studená s chlebem a kyselou okurkou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky