Pečené arašídové kuře

Tak trochu jiné kuřátko...

28 ledna, 2020

Děti si přály k večeři kuře. To není nic neobvyklého. Chtěla jsem ho trošku obměnit, proto jsem do hry zapojila jejich oblíbené burské máslo. Nadšení bylo obrovské. Zkuste to také!

 

 

PEČENÉ ARAŠÍDOVÉ KUŘE 

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba pečení: 1 hod. 20 min.

Ingredience pro 2 osoby:

 

2 kuřecí čtvrtky

sůl

2 lžíce citrónové šťávy

1 lžíce nastrouhaného zázvoru

2 zarovnané lžíce arašídového másla

4 lžíce olivového oleje

2 lžíce másla

1 cibule pokrájená na klínky

kolečka jarní cibulky k podávání

 

 

Postup:

  1. Rozehřejte si troubu na 180´C.
  2. Maso omyjte, osušte a osolte ze všech stran. Pokapejte citrónovou šťávou, potřete zázvorem a arašídovým máslem.
  3. Do pekáče nalijte olivový olej, vložte maso a kolem naházejte máslo a cibuli.

  4. Pečte kuře dozlatova, podle potřeby podlévejte horkou vodou nebo vývarem, máte – li ho po ruce.
  5. Podávejte například s opečenými bramborami. Těmto na fotce říkají moje děti „penízky“.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky