Pečená hlíva s bramborovo – celerovou kaší

Rychle, zdravě, zajímavě a bez masa...

27 ledna, 2020

Inspirací na tento recept mi byl časopis Apetit. Hlívu jsem v životě nepřipravovala, byla to tedy výzva. Úspěch byl veliký. Pokud hledáte jednoduchý recept na tuto oblíbenou houbu, zkuste právě tento.

 

 

PEČENÁ HLÍVA S CELEROVO – BRAMBOROVOU KAŠÍ

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření + pečení: 40 min.

 

Na 2 menší porce si připravte:

 

HLÍVA:

 

250 g hlívy ústřičné

1 velkou paličku česneku – rozebranou na stroužky – neoloupané

1 cibuli pokrájenou na kolečka

sůl

čerstvě mletý pepř

4 lístečky šalvěje

1 větvičku rozmarýnu

4 lžíce olivového oleje

2 lžíce másla

 

BRAMBOROVO – CELEROVÁ KAŠE:

 

6 brambor

½ celeru

sůl

2 lžíce másla

70 ml teplého mléka

30 ml smetany ke šlehání

špetka muškátového oříšku

 

Postup:

  1. Rozehřejte si troubu na 200´C.
  2. Hlívu očistěte a vložte do pekáčku. Kolem ní budou stroužky česneku a kolečka cibule. Osolte, opepřete. Rozprostřete bylinky a zalijte celé olivovým olejem. Poházejte kousky másla.

  3. Vložte pekáček do trouby a pečte 10 minut, poté ztlumte teplotu na 180´C a dopékejte ještě 30 minut.
  4. Mezitím si připravte kaši. Brambory omyjte, oloupejte, nakrájejte na kousky a vložte do hrnce s vodou. Celer oloupejte, omyjte a taktéž pokrájejte. Přidejte ho k bramborám.
  5. Vodu v hrnci osolte, přiveďte k varu a při mírné teplotě pak vařte 20 minut doměkka.
  6. Vodu slijte, do hrnce vložte máslo, nalijte ohřáté mléko a vyšlehejte kaši. Vmíchejte smetanu a dochuťte muškátovým oříškem.
  7. Upečenou hlívu podávejte s kaší.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky