Krůtí játra na víně s mandlemi

Skvělý pokrm nejen na zimní časy...

22 ledna, 2020

Mám moc ráda drůbeží jatýrka, musí být ale správně připravená. Jen tak si je někde nedám, ráda je ale připravuji i doma. Zbožňuji je jako malý pokrm s toasty. Můžou v tu chvíli sloužit jako lehký oběd, večeře nebo třeba předkrm na větší menu pro hosty. Tentokrát jsem vyměnila portské víno za bílé, které s bylinkami a mandlemi úžasně zafungovalo.

 

 

KRŮTÍ JÁTRA NA VÍNĚ S MANDLEMI

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 30 min.

 

Na 4 menší porce:

 

2 lžíce másla

2 šalotky posekané nadrobno

lístečky ze 4 snítek tymiánu

3 lístky šalvěje

600 g krůtích jater

sůl

čerstvě mletý pepř

hrst mandlí

malá hrst sušených brusinek

100 ml bílého vína

150 ml drůbežího vývaru

1 jarní cibulka nakrájená na tenká kolečka

 

toasty a máslo k podávání

 

 

Postup:

  1. Játra omyjte, osušte a zbavte vláken a nečistot. Nakrájejte je na větší kousky.
  2. Na másle v hluboké pánvi zpěňte šalotku. Vhoďte k ní tymián a šalvěj, krátce orestujte.
  3. Nyní přidejte játra. Opékejte je ze všech stran, dokud se nezatáhnou a nezhnědnou. Osolte a opepřete. Přihoďte i mandle s brusinkami.
  4. Zalijte bílým vínem a počkejte, dokud se polovina neodpaří. Průběžně promíchávejte. Poté nalijte vývar, přikryjte pánev pokličkou a duste játra 25 minut doměkka.
  5. Opečte toasty, potřete je máslem, každou porci zasypejte jarní cibulkou a podávejte.

 

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky