Krůtí játra na víně s mandlemi
Skvělý pokrm nejen na zimní časy...
22 ledna, 2020
Mám moc ráda drůbeží jatýrka, musí být ale správně připravená. Jen tak si je někde nedám, ráda je ale připravuji i doma. Zbožňuji je jako malý pokrm s toasty. Můžou v tu chvíli sloužit jako lehký oběd, večeře nebo třeba předkrm na větší menu pro hosty. Tentokrát jsem vyměnila portské víno za bílé, které s bylinkami a mandlemi úžasně zafungovalo.
KRŮTÍ JÁTRA NA VÍNĚ S MANDLEMI
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: 30 min.
Na 4 menší porce:
2 lžíce másla
2 šalotky posekané nadrobno
lístečky ze 4 snítek tymiánu
3 lístky šalvěje
600 g krůtích jater
sůl
čerstvě mletý pepř
hrst mandlí
malá hrst sušených brusinek
100 ml bílého vína
150 ml drůbežího vývaru
1 jarní cibulka nakrájená na tenká kolečka
toasty a máslo k podávání
Postup:
- Játra omyjte, osušte a zbavte vláken a nečistot. Nakrájejte je na větší kousky.
- Na másle v hluboké pánvi zpěňte šalotku. Vhoďte k ní tymián a šalvěj, krátce orestujte.
- Nyní přidejte játra. Opékejte je ze všech stran, dokud se nezatáhnou a nezhnědnou. Osolte a opepřete. Přihoďte i mandle s brusinkami.
- Zalijte bílým vínem a počkejte, dokud se polovina neodpaří. Průběžně promíchávejte. Poté nalijte vývar, přikryjte pánev pokličkou a duste játra 25 minut doměkka.
- Opečte toasty, potřete je máslem, každou porci zasypejte jarní cibulkou a podávejte.
Napsat komentář