Čokoládové rohlíčky

V zajetí čokolády...

18 prosince, 2019

Objevila jsem skvělý rakouský recept na skvostné čokoládové rohlíčky, ve kterých nenajdete ani gram mouky. Překvapila mě i absence vajíčka, minimálně žloutku. Příprava je více než jednoduchá a čokoláda uvnitř i zvenku vás neprosto pohltí. 

 

 

ČOKOLÁDOVÉ ROHLÍČKY

 

Doba přípravy: 30 min.

Doba pečení: 1 plech 10 -12 min.

Na 2 plechy rohlíčků:

TĚSTO:

100 g prosátého moučkového cukru

140 g mletých lískových oříšků

100 g nastrouhané čokolády (za mě Lindt 70%)

špetka soli

70 g másla

 

POLEVA:

200 g kvalitní hořké čokolády (Lindt 70%) nebo polevy – rozpuštěné

 

 

 

Postup:

  1. Pokud budete používat robot, všechny suroviny zpracujte najednou v těsto. Pokud pracujete ručně, prosejte na vál cukr, přidejte oříšky, čokoládu, sůl a nasekané máslo. Vypracujte těsto.
  2. Troubu předehřejte na 170´C, horkovzdušnou na 150´C.
  3. Z těsta postupně odkrajujte stejně velké kousky a tvarujte z nich rohlíčky. Ty pak pokládejte na plechy vyložené pečicím papírem. Pečte každý plech 10 – 12 minut.
  4. Mezitím si rozpusťte čokoládovou polevu.
  5. Upečené rohlíčky nechejte vychladnout a potom namáčejte jejich konce do čokolády. Pokládejte na čistý pečicí papír nebo mřížku a počkejte, až čokoláda ztuhne.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky