Čokoládové rohlíčky
V zajetí čokolády...
18 prosince, 2019
Objevila jsem skvělý rakouský recept na skvostné čokoládové rohlíčky, ve kterých nenajdete ani gram mouky. Překvapila mě i absence vajíčka, minimálně žloutku. Příprava je více než jednoduchá a čokoláda uvnitř i zvenku vás neprosto pohltí.
ČOKOLÁDOVÉ ROHLÍČKY
Doba přípravy: 30 min.
Doba pečení: 1 plech 10 -12 min.
Na 2 plechy rohlíčků:
TĚSTO:
100 g prosátého moučkového cukru
140 g mletých lískových oříšků
100 g nastrouhané čokolády (za mě Lindt 70%)
špetka soli
70 g másla
POLEVA:
200 g kvalitní hořké čokolády (Lindt 70%) nebo polevy – rozpuštěné
Postup:
- Pokud budete používat robot, všechny suroviny zpracujte najednou v těsto. Pokud pracujete ručně, prosejte na vál cukr, přidejte oříšky, čokoládu, sůl a nasekané máslo. Vypracujte těsto.
- Troubu předehřejte na 170´C, horkovzdušnou na 150´C.
- Z těsta postupně odkrajujte stejně velké kousky a tvarujte z nich rohlíčky. Ty pak pokládejte na plechy vyložené pečicím papírem. Pečte každý plech 10 – 12 minut.
- Mezitím si rozpusťte čokoládovou polevu.
- Upečené rohlíčky nechejte vychladnout a potom namáčejte jejich konce do čokolády. Pokládejte na čistý pečicí papír nebo mřížku a počkejte, až čokoláda ztuhne.
Napsat komentář