Krevety v kokosovém mléce
Jemná pochoutka s pikantním nádechem...
19 listopadu, 2019
Mám ráda jídla s asijským nádechem. Miluji thajské speciality s kokosovým mlékem. I když nemám vždy všechny potřebné ingredience, přiblížit se k těm pravým dobrotám i tak můžu. Tuhle spontánní dobrotu jsem vykouzlila za pár minut a byla to opravdu bomba!
KREVETY V KOKOSOVÉM MLÉCE
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 15 min.
Ingredience pro 2:
2 lžíce olivového oleje
2 hrsti jasmínové rýže
1 vrchovatá lžíce kokosového oleje
2 stroužky česneku nakrájené na plátky
2 cm zázvoru nasekaného nadrobno
1 mrkev nakrájená na proužky
½ chilli papričky pokrájené na drobná kolečka
200 g mražených malých krevet
6 koktejlových rajčátek rozkrájených na půlky
sůl
čerstvě mletý pepř
150 ml drůbežího vývaru
200 ml kokosového mléka
1 jarní cibulka pokrájená na kolečka
Postup:
- Do nepřilnavého kastrůlku nalijte olej. Až se rozehřeje, nasypejte na něj rýži, promíchejte, dokud se všechna zrnka neobalí tukem a podlijte vroucí vodou. Ztlumte teplotu a vařte pod pokličkou 10 minut do změknutí.
- Do pánve wok nebo jiné hluboké pánve vložte kokosový olej (je tuhý), lehce ho rozehřejte (pozor na přepálení) a opékejte na něm 5 minut česnek, zázvor a mrkev.
- Pak přidejte krevetky a rajčata. Orestujte je, osolte, opepřete a zalijte vývarem. Nechejte minutu probublat, přilijte kokosové mléko a ještě minutu provařte.
- Naservírujte omáčku do hlubokých talířů nebo misek, zasypejte jarní cibulkou a podávejte s uvařenou rýží.
Napsat komentář