Krevety v kokosovém mléce

Jemná pochoutka s pikantním nádechem...

19 listopadu, 2019

Mám ráda jídla s asijským nádechem. Miluji thajské speciality s kokosovým mlékem. I když nemám vždy všechny potřebné ingredience, přiblížit se k těm pravým dobrotám i tak můžu. Tuhle spontánní dobrotu jsem vykouzlila za pár minut a byla to opravdu bomba!

 

 

KREVETY V KOKOSOVÉM MLÉCE

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 15 min.

 

 

Ingredience pro 2:

 

2 lžíce olivového oleje

2 hrsti jasmínové rýže

1 vrchovatá lžíce kokosového oleje

2 stroužky česneku nakrájené na plátky

2 cm zázvoru nasekaného nadrobno

1 mrkev nakrájená na proužky

½ chilli papričky pokrájené na drobná kolečka

200 g mražených malých krevet

6 koktejlových rajčátek rozkrájených na půlky

sůl

čerstvě mletý pepř

150 ml drůbežího vývaru

200 ml kokosového mléka

1 jarní cibulka pokrájená na kolečka

 

 

Postup:

  1. Do nepřilnavého kastrůlku nalijte olej. Až se rozehřeje, nasypejte na něj rýži, promíchejte, dokud se všechna zrnka neobalí tukem a podlijte vroucí vodou. Ztlumte teplotu a vařte pod pokličkou 10 minut do změknutí.
  2. Do pánve wok nebo jiné hluboké pánve vložte kokosový olej (je tuhý), lehce ho rozehřejte (pozor na přepálení) a opékejte na něm 5 minut česnek, zázvor a mrkev.
  3. Pak přidejte krevetky a rajčata.  Orestujte je, osolte, opepřete a zalijte vývarem. Nechejte minutu probublat, přilijte kokosové mléko a ještě minutu provařte.

  4. Naservírujte omáčku do hlubokých talířů nebo misek, zasypejte jarní cibulkou a podávejte s uvařenou rýží.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky