Podzimní zeleninová polévka

Rozhodně vás zahřeje...

5 listopadu, 2019

Polévka je grunt, zvlášť v podzimním a zimním období. Nejen, že vás zahřeje, ale také posílí. Ta dnešní vám dodá ještě navíc spoustu vitamínů. Můžete ji uvařit prakticky z čehokoliv. Já tímto způsobem většinou zpracovávám zbytky zeleniny.

PODZIMNÍ ZELENINOVÁ POLÉVKA

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 25 min.

 

Na 6 porcí bude potřeba:

1 lžíce másla

1 lžíce olivového oleje

1 cibule nasekaná nadrobno

2 stroužky česneku

1 mrkev nakrájená na kostičky

1 petržel nakrájená na kostičky

1 kedluben pokrájený na kostičky

2 hrsti mraženého hrášku

2 menší brambory nakrájené na kostičky

1,25 l drůbežího nebo zeleninového vývaru

½ menšího celeru

1 větvička libečku

2 hrsti červené čočky

sůl

čerstvě mletý pepř

 

nasekané čerstvé bylinky na dokončení (libeček, pažitka, petrželka)

 

 

Postup:

  1. Na másle a olivovém oleji nechejte zesklovatět cibuli. Česnek rozmáčkněte nožem a pak jej nasekejte na kousky, vhoďte na cibuli. Restujte při ztlumené teplotě asi 2 minuty.
  2. Na základ nyní naházejte všechnu zeleninu. Promíchejte, aby se veškeré kousky obalily tukem. Opékejte 3 minuty a pak zalijte vývarem.
  3. Do hrnce přidejte celer a libeček a vařte pod pokličkou při mírné teplotě 10 minut. Poté přisypejte červenou čočku, která polévku krásně zahustí a vařte ještě 5 minut.
  4. Polévku dle chuti dosolte a opepřete. Podávejte ji zasypanou čerstvými bylinkami.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky