Bramborovo – cuketová pánev s kuřecím masem

Skvělá podzimní večeře...

10 října, 2019

Dnes mám pro vás hřejivý a zdravý pokrm, který si můžete uvařit kdykoliv. Jednoduchá příprava a skvělá chuť zaručí, že se k tomuto receptu budete vracet. Pochutnají si i děti.

 

 

BRAMBOROVO – CUKETOVÁ PÁNEV S KUŘECÍM MASEM

Doba přípravy: 30 min.

Doba vaření: 30 min.

 

 

Na 4 porce si připravte:

 

500 g brambor

700 g cukety

5 lžic olivového oleje

600 g kuřecích prsou

sůl

čerstvě mletý pepř

1 lžičku mleté papriky

lístky z 5 snítek tymiánu

1 cibuli nasekaná nadrobno

1 velký stroužek česneku

kysanou smetanu k podávání

 

 

Postup:

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na klínky. Vařte je v osolené vodě ne úplně doměkka, trvá to 12 – 15 minut. Po uvaření je sceďte.
  2. Mezitím si připravte maso. Omyjte ho, osušte a nakrájejte na kostičky.
  3. Uvařené a okapané brambory opečte v malé pánvi nebo kastrůlku na 3 lžících oleje do světle hnědé barvy. Potom přidejte cuketu a ještě chvíli restujte s bramborami. Osolte a opepřete.
  4. Ve velké hlubší pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a nechejte na něm zesklovatět cibuli. Vhoďte maso. Osolte, opepřete a zasypejte paprikou. Přidejte prolisovaný česnek a tymián. Restujte 5 minut.
  5. Ke konci přidejte do pánve brambory s cuketou, podle chuti ještě dochuťte. Podávejte s kopečky zakysané smetany.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky