Šnečci z listového těsta se špenátem a fetou

Nekonečné možnosti listového těsta...

14 září, 2019

Před pád dny mě oslovila moje milá kamarádka Kačka, zda bych ji nenaučila péct šnečky z listového těsta, které mám na blogu. Šnečci z listového těsta. Chystala velkou rodinnou oslavu a chtěla mít jistotu, že se vše povede. Je v kuchyni moc šikovná, skvěle vaří, jen v pečení si až tak nevěří. Vrhly jsme se tedy u ní doma na již zmíněné šneky a vymyslely spolu spontánně ještě další verzi. A tady ji máte.

Kačka měla doma pravou řeckou fetu z Kalymnosu, dala tomu grády!

 

 

ŠNEČCI Z LISTOVÉHO TĚSTA SE ŠPENÁTEM A FETOU

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba pečení: cca. 10 min.

 

 

Na 1 plech:

 

1 balení mraženého kvalitního špenátu

3 stroužky česneku

sůl

čerstvě mletý pepř

275 g listového těsta (již rozváleným si ušetříte čas a zajistíte přesnost)

200 g řeckého sýru feta

1 rozšlehané vejce na potření

 

 

Postup:

 

  1. Špenát rozehřejte v kastrůlku a pak k němu přidejte prolisované stroužky česneku. Osolte, opepřete a minutu ještě restujte. Poté špenát přemístěte do nejjemnějšího síta, co máte, a nechejte vykapat vodu.
  2. Troubu rozpalte na 220´C, horkovzdušnou na 200´C.
  3. Rozválené listové těsto položte na prkénko či podložku, na které můžete používat ostrý nůž. Stěrkou na něj rozetřete špenát po celé ploše – asi 0,5 cm od okrajů.
  4. Fetu nakrájejte (nadrobte) na kousky a posypejte s ní špenát.
  5. A bude se rolovat. Uchopte těsto z jedné strany a opatrně jej zarolujte. Lehce ho přimačkávejte. Když je roláda hotová, konce přilepte k sobě a zahněte je, aby nikde nic nekoukalo.
  6. Nožem nyní opatrně ukrajujte kolečka silná 1 cm. Ty pak skládejte vždy plošší stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem. Nakonec šnečky potřete ze všech stran zlehka rozšlehaným vajíčkem.
  7. Vložte šnečky do trouby a pečte je dozlatova. Trvá to kolem 10 minut.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky