Krémová česnečka
Lahodné a jemné pohlazení...
8 srpna, 2019
Baví mě objevovat nové chutě a pak si sama odhadovat ingredience do receptů. Ve svém oblíbeném rakouském motorestu Landzeit jsem nedávno ochutnala krémovou česnečku a byla jsem unešená. Hned jsem ji doma zkusila a musím říct, že jsem se nejspíš trefila. Chutná téměř stejně. Rozhodně ji zkuste, je báječná a pohladí.
♥ Zárukou je domácí silný hovězí vývar. Jak často připomínám, já si vždycky navařím hodně litrů a zamrazím si ho v krabičkách.
KRÉMOVÁ ČESNEČKA
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 20 min.
Na 4 porce si připravte:
1 lžíci másla
1 lžíci olivového oleje
1 velkou cibuli nakrájenou na kostičky
8 velkých stroužků česneku posekaných nadrobno
30 g hladké mouky
200 ml bílého vína
1 l hovězího vývaru
150 ml zakysané smetany
200 ml smetany ke šlehání
sůl
špetku muškátového oříšku
hrst nasekané pažitky a hladkolisté petrželky k podávání
Postup:
- V hrnci si rozehřejte máslo s olivovým olejem a pak na nich nechejte při ztlumené teplotě zesklovatět cibuli. Poté přihoďte česnek, promíchejte a nechejte 2 minuty restovat.
- Zasypejte základ moukou, rychle promíchejte do jíšky a pak zalijte vínem. Zesilte teplotu, počkejte 2 minuty a vlijte vývar. Vařte polévku 10 minut.
- Nyní vlijte do hrnce obě smetany, chopte se tyčového mixéru a rozmixujte polévku dohladka. Dle chuti osolte (vývar už slaný je) a okořeňte muškátovým oříškem.
- Polévku podávejte zasypanou čerstvými bylinkami.
Napsat komentář