Krémová česnečka

Lahodné a jemné pohlazení...

8 srpna, 2019

Baví mě objevovat nové chutě a pak si sama odhadovat ingredience do receptů. Ve svém oblíbeném rakouském motorestu Landzeit jsem nedávno ochutnala krémovou česnečku a byla jsem unešená. Hned jsem ji doma zkusila a musím říct, že jsem se nejspíš trefila. Chutná téměř stejně. Rozhodně ji zkuste, je báječná a pohladí.

Zárukou je domácí silný hovězí vývar. Jak často připomínám, já si vždycky navařím hodně litrů a zamrazím si ho v krabičkách.

 

 

 

KRÉMOVÁ ČESNEČKA

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 20 min.

 

 

Na 4 porce si připravte:

 

1 lžíci másla

1 lžíci olivového oleje

1 velkou cibuli nakrájenou na kostičky

8 velkých stroužků česneku posekaných nadrobno

30 g hladké mouky

200 ml bílého vína

1 l hovězího vývaru

150 ml zakysané smetany

200 ml smetany ke šlehání

sůl

špetku muškátového oříšku

hrst nasekané pažitky a hladkolisté petrželky k podávání

 

Postup:

 

  1. V hrnci si rozehřejte máslo s olivovým olejem a pak na nich nechejte při ztlumené teplotě zesklovatět cibuli. Poté přihoďte česnek, promíchejte a nechejte 2 minuty restovat.
  2. Zasypejte základ moukou, rychle promíchejte do jíšky a pak zalijte vínem. Zesilte teplotu, počkejte 2 minuty a vlijte vývar. Vařte polévku 10 minut.
  3. Nyní vlijte do hrnce obě smetany, chopte se tyčového mixéru a rozmixujte polévku dohladka. Dle chuti osolte (vývar už slaný je) a okořeňte muškátovým oříškem.
  4. Polévku podávejte zasypanou čerstvými bylinkami.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky