Jahody s mascarpone a bazalkovým pestem

Zavřete oči a jen vychutnávejte...

13 července, 2019

Bazalka a jahody? Jde to dohromady? To si teda pište! Inspiraci na tento dezert jsem získala kdysi v jedné restauraci. Tak nějak jsem si přípravu odhadla a jednu dobu ho připravovala často pro návštěvy. Pak jsem na na tuto dobrotu nějak pozapomněla. Před pár dny se mi vybavila a já se rozhodla, že vám ji musím představit. Myslím, že se zamilujete…

 

 

JAHODY S MASCARPONE A BAZALKOVÝM PESTEM

Doba přípravy: cca. 30 min.

Ingredience na 4 poháry:

 

KRÉM:

2 žloutky

4 lžíce třtinového cukru

1 vanilkový lusk (nebo lžička vanilkové pasty – např. Dr. Oetker)

500 g mascarpone

sníh ze 2 bílků

 

JAHODY S PESTEM:

kolem 30 jahod pokrájených na kostičky

4 hrsti čerstvé bazalky

4 lžíce třtinového cukru

 

 

Postup:

  1. Nejdříve si připravte krém. Do vodní lázně posaďte misku (já mám konečně speciální dvojitý kastrůlek) a v ní zahřejte žloutky s cukrem a vanilkou. Míchejte, aby se nesrazily. Když jsou dostatečně prohřáté a začnou světlat, máte hotovo.

  2. Do jiné mísy dejte mascarpone a vyšlehejte ho společně s vaječnou směsí. Nakonec opatrně a ručně vmíchejte sníh. Vznikne vám lehký krém.
  3. Do hmoždíře vložte bazalku, zasypte cukrem a vypracujte pesto. Bazalka se hodně zredukuje a pustí vodu, ale to vůbec nevadí, ta tekutina se krásně vlije do krému.
  4. Je na čase vrstvit pohár: Na dna skleniček rozdělte krém. Na něj přijdou jahody, které nakonec zalijete pestem. Vložte do chladu a nechejte tak 2 hodiny odpočívat.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky