Jahody s mascarpone a bazalkovým pestem
Zavřete oči a jen vychutnávejte...
13 července, 2019
Bazalka a jahody? Jde to dohromady? To si teda pište! Inspiraci na tento dezert jsem získala kdysi v jedné restauraci. Tak nějak jsem si přípravu odhadla a jednu dobu ho připravovala často pro návštěvy. Pak jsem na na tuto dobrotu nějak pozapomněla. Před pár dny se mi vybavila a já se rozhodla, že vám ji musím představit. Myslím, že se zamilujete…
JAHODY S MASCARPONE A BAZALKOVÝM PESTEM
Doba přípravy: cca. 30 min.
Ingredience na 4 poháry:
KRÉM:
2 žloutky
4 lžíce třtinového cukru
1 vanilkový lusk (nebo lžička vanilkové pasty – např. Dr. Oetker)
500 g mascarpone
sníh ze 2 bílků
JAHODY S PESTEM:
kolem 30 jahod pokrájených na kostičky
4 hrsti čerstvé bazalky
4 lžíce třtinového cukru
Postup:
- Nejdříve si připravte krém. Do vodní lázně posaďte misku (já mám konečně speciální dvojitý kastrůlek) a v ní zahřejte žloutky s cukrem a vanilkou. Míchejte, aby se nesrazily. Když jsou dostatečně prohřáté a začnou světlat, máte hotovo.
- Do jiné mísy dejte mascarpone a vyšlehejte ho společně s vaječnou směsí. Nakonec opatrně a ručně vmíchejte sníh. Vznikne vám lehký krém.
- Do hmoždíře vložte bazalku, zasypte cukrem a vypracujte pesto. Bazalka se hodně zredukuje a pustí vodu, ale to vůbec nevadí, ta tekutina se krásně vlije do krému.
- Je na čase vrstvit pohár: Na dna skleniček rozdělte krém. Na něj přijdou jahody, které nakonec zalijete pestem. Vložte do chladu a nechejte tak 2 hodiny odpočívat.
Napsat komentář