Eintopf s kořenovou zeleninou
Dobrota z jednoho hrnce...
12 července, 2019
Moc ráda vařím jídla z jednoho hrnce – německý výraz pro takové pokrmy je Eintopf. A vsadím se, že i vy! Je nespočet možností, jaké ingredience použít. Já jsem tentokrát zvolila kořenovou zeleninu a brambory. Jednoduché, rychlé, výživné. A ta chuť! Ideální jídlo na chalupu nebo rychlá večeře ve všední den.
EINTOPF S KOŘENOVOU ZELENINOU
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: do 30 min.
Na 4 porce budete potřebovat:
2 lžíce másla
1 velkou cibuli pokrájenou nadrobno
2 stroužky česneku nasekané nadrobno
3 velké mrkve nakrájené na kostičky
1 velkou petržel nakrájenou na kostičky
½ celeru pokrájeného na kostičky
1 kedlubnu pokrájenou na kostičky
4 brambory pokrájené na kostičky
½ hrnku hrášku
vývar na podlití
2 bobkové listy
větvičku libečku
špetku muškátového oříšku
sůl
čerstvě mletý pepř
čerstvé bylinky k podávání (pažitka, petrželka, libeček..)
Postup:
- Na rozehřátém másle nechejte zesklovatět cibuli. Pak k ní přihoďte česnek a společně opékejte asi minutu.
- Nyní jsou na řadě mrkev, petržel a celer. Restujte je, dokud krásně nezavoní a nezačnou lehce zlátnout.
- Poté přidejte kedlubnu, brambory a hrášek a zalijte vývarem tak, aby zelenina byla akorát tak ponořená, ale neplavala jako v polévce. Vložte bobkový list s libečkem, osolte a při mírné teplotě vařte pod pokličkou 20 minut.
- Nakonec nastrouhejte muškátový oříšek a opepřete.
- Eintopf můžete jíst jen tak nebo k němu přikusovat voňavý chléb.
Napsat komentář