Eintopf s kořenovou zeleninou

Dobrota z jednoho hrnce...

12 července, 2019

Moc ráda vařím jídla z jednoho hrnce – německý výraz pro takové pokrmy je Eintopf. A vsadím se, že i vy! Je nespočet možností, jaké ingredience použít. Já jsem tentokrát zvolila kořenovou zeleninu a brambory. Jednoduché, rychlé, výživné. A ta chuť! Ideální jídlo na chalupu nebo rychlá večeře ve všední den. 

 

 

EINTOPF S KOŘENOVOU ZELENINOU

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: do 30 min.

 

 

Na 4 porce budete potřebovat:

2 lžíce másla

1 velkou cibuli pokrájenou nadrobno

2 stroužky česneku nasekané nadrobno

3 velké mrkve nakrájené na kostičky

1 velkou petržel nakrájenou na kostičky

½ celeru pokrájeného na kostičky

1 kedlubnu pokrájenou na kostičky

4 brambory pokrájené na kostičky

½ hrnku hrášku

vývar na podlití

2 bobkové listy

větvičku libečku

špetku muškátového oříšku

sůl

čerstvě mletý pepř

čerstvé bylinky k podávání (pažitka, petrželka, libeček..)

 

 

 

Postup:

  1. Na rozehřátém másle nechejte zesklovatět cibuli. Pak k ní přihoďte česnek a společně opékejte asi minutu.
  2. Nyní jsou na řadě mrkev, petržel a celer. Restujte je, dokud krásně nezavoní a nezačnou lehce zlátnout.
  3. Poté přidejte kedlubnu, brambory a hrášek a zalijte vývarem tak, aby zelenina byla akorát tak ponořená, ale neplavala jako v polévce. Vložte bobkový list s libečkem, osolte a při mírné teplotě vařte pod pokličkou 20 minut.

  4. Nakonec nastrouhejte muškátový oříšek a opepřete.
  5. Eintopf můžete jíst jen tak nebo k němu přikusovat voňavý chléb.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky