Tvarohové knedlíčky s jahodovo – mátovou omáčkou
Ovocné knedlíky obráceně...
11 července, 2019
Můj muž přišel s nápadem, že bych mohla uvařit místo klasických ovocných knedlíků malé neplněné knedlíčky a k nim vytvořit jahodovou omáčku. Tak jsem se do této výzvy pustila a sklidila velký úspěch. Jen příště bych prý ty jahody mohla víc rozmačkat. Tak to je tip i pro vás.
TVAROHOVÉ KNEDLÍČKY S JAHODOVO – MÁTOVOU OMÁČKOU
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: 5 min.
Na cca. 30 knedlíčků:
KNEDLÍČKY:
250 g polohrubé mouky
250 g tučného tvarohu (ne vaničkového)
1 vejce
1 lžičku kypřícího prášku
špetku soli
OMÁČKA:
asi 20 jahod očištěných a pokrájených na kousky
hrst čerstvé máty nasekané nadrobno
250 ml smetany ke šlehání
♥ Omáčku jsem nesladila, ale vy si do ní klidně přidejte trochu moučkového cukru.
Postup:
- Ze všech surovin na knedlíčky vypracujte hladké těsto. Já tuto práci přenechávám robotovi.
- Na pomoučeném válu těsto ještě rukama propracujte a pak postupně tvořte v dlaních stejně velké kuličky.
- Knedlíčky poté uvařte ve vroucí vodě. Trvá to 5 minut.
- Mezitím pomačkejte dle libosti jahody (nebo je nechejte pevné) a smíchejte je se smetanou a mátou.
- Uvařené knedlíčky vyjměte z vody děrovanou naběračkou a servírujte polité omáčkou.
Napsat komentář