Tvarohové knedlíčky s jahodovo – mátovou omáčkou

Ovocné knedlíky obráceně...

11 července, 2019

Můj muž přišel s nápadem, že bych mohla uvařit místo klasických ovocných knedlíků malé neplněné knedlíčky a k nim vytvořit jahodovou omáčku. Tak jsem se do této výzvy pustila a sklidila velký úspěch. Jen příště bych prý ty jahody mohla víc rozmačkat. Tak to je tip i pro vás.

 

 

TVAROHOVÉ KNEDLÍČKY S JAHODOVO – MÁTOVOU OMÁČKOU

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 5 min.

 

 

Na cca. 30 knedlíčků:

 

KNEDLÍČKY:

250 g polohrubé mouky

250 g tučného tvarohu (ne vaničkového)

1 vejce

1 lžičku kypřícího prášku

špetku soli

 

OMÁČKA:

asi 20 jahod očištěných a pokrájených na kousky

hrst čerstvé máty nasekané nadrobno

250 ml smetany ke šlehání

 

♥ Omáčku jsem nesladila, ale  vy si do ní klidně přidejte trochu moučkového cukru.

 

Postup:

  1. Ze všech surovin na knedlíčky vypracujte hladké těsto. Já tuto práci přenechávám robotovi.
  2. Na pomoučeném válu těsto ještě rukama propracujte a pak postupně tvořte v dlaních stejně velké kuličky.
  3. Knedlíčky poté uvařte ve vroucí vodě. Trvá to 5 minut.
  4. Mezitím pomačkejte dle libosti jahody (nebo je nechejte pevné) a smíchejte je se smetanou a mátou.
  5. Uvařené knedlíčky vyjměte z vody děrovanou naběračkou a servírujte polité omáčkou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky