Tagliatelle se sušenými rajčaty a ricottou
Protiklady se přitahují...
9 července, 2019
Další recept na těstoviny. Ty se, myslím, jen tak neomrzí. Dnes jsem zkusila zkombinovat chuťově výrazná sušená rajčata s jemnou ricottou a jsem nadšená! Navíc, opět blesková záležitost!
♥ Přimlouvám se za čerstvé těstoviny! Buď si je vyrobte – recept zde Domácí těstoviny, nebo klidně kupte.
TAGLIATELLE SE SUŠENÝMI RAJČATY A RICOTTOU
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: do 10 min.
Ingredience na 2 porce:
250 g čerstvých těstovin
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku pokrájené na trochu silnější plátky
12 sušených nakládaných rajčat rozkrájených na kousky
kůra z 1 citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)
200 g sýru ricotta
hrst lístků rukoly překrájených napůl
pár lístků bazalky nasekaných nadrobno
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej k podávání
Postup:
- V nepřilnavé pánvi zahřejte olivový olej, ztlumte teplotu a orestujte krátce česnek. Nesmí ztmavnout, zhořknul by.
- Mezitím vařte ve vroucí osolené vodě čerstvé těstoviny.
- Přidejte k česneku nakrájená rajčata. Jde jen o to je prohřát, proto je za občasného míchání nechejte ohřívat jen asi 3 minuty.
Nastrouhejte na ně citrónovou kůru. Poté vmíchejte zlehka ricottu, opět ji jen prohřejte. Solit nepotřebujete, rajčata jsou výrazná dost. - Na talíř naservírujte těstoviny, poté omáčku. Nasypejte rukolu s bazalkou, opepřete a zalijte ještě olivovým olejem dle chuti.
Leave a Reply