Tagliatelle se sušenými rajčaty a ricottou

Protiklady se přitahují...

9 července, 2019

Další recept na těstoviny. Ty se, myslím, jen tak neomrzí. Dnes jsem zkusila zkombinovat chuťově výrazná sušená rajčata s jemnou  ricottou a jsem nadšená! Navíc, opět blesková záležitost!

♥ Přimlouvám se za čerstvé těstoviny! Buď si je vyrobte – recept zde Domácí těstoviny, nebo klidně kupte.

 

 

 

TAGLIATELLE SE SUŠENÝMI RAJČATY A RICOTTOU

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: do 10 min.

 

 

Ingredience na 2 porce:

 

250 g čerstvých těstovin

1 lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku pokrájené na trochu silnější plátky

12 sušených nakládaných rajčat rozkrájených na kousky

kůra z 1 citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)

200 g sýru ricotta

hrst lístků rukoly překrájených napůl

pár lístků bazalky nasekaných nadrobno

sůl

čerstvě mletý pepř

olivový olej k podávání

 

 

 

Postup:

  1. V nepřilnavé pánvi zahřejte olivový olej, ztlumte teplotu a orestujte krátce česnek. Nesmí ztmavnout, zhořknul by.
  2. Mezitím vařte ve vroucí osolené vodě čerstvé těstoviny.
  3. Přidejte k česneku nakrájená rajčata. Jde jen o to je prohřát, proto je za občasného míchání nechejte ohřívat jen asi 3 minuty.
    Nastrouhejte na ně citrónovou kůru. Poté vmíchejte zlehka ricottu, opět ji jen prohřejte. Solit nepotřebujete, rajčata jsou výrazná dost.
  4. Na talíř naservírujte těstoviny, poté omáčku. Nasypejte rukolu s bazalkou, opepřete a zalijte ještě olivovým olejem dle chuti.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky