Ragú z pečené kachny

Šetřit jídlem se vyplácí...

23 června, 2019

 

Opravdu nerada vyhazuji jídlo. Jsem zvyklá zpracovávat zbytky. Když zbyde například kachna, oberu kosti a další den uvařím ragú s těstovinami. Postup je podobný jako u omáčky bolognese. A je to veliká dobrota!

 

 

RAGÚ Z PEČENÉ KACHNY

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 45 min.

 

Na 2 porce potřebujete (porce přizpůsobte zbylému masu a počtu osob):

 

2 lžíce olivového oleje

1 cibuli nasekanou nadrobno

2 stroužky česneku nasekané nadrobno

1 velkou mrkev nastrouhanou nahrubo

2 stonky řapíkatého celeru pokrájené na tenké plátky

obrané maso z pečené kachny nakrájené na kousky

200 g rajčatového pyré

2 dl červeného vína

vývar na podlití

2 bobkové listy

sůl

čerstvě mletý pepř

nastrouhaný parmazán k podávání

 

 

Postup:

  1. Na olivovém oleji nechejte zesklovatět cibuli. Po chvilce k ní přidejte česnek, mrkev a řapíkatý celer a asi 5 minut je společně restujte při mírné teplotě.
  2. Zesilte opět teplotu. Na základ vhoďte maso, promíchejte ho se zeleninou a vlijte rajčatový protlak. Po chvilce přidejte víno. Za občasného míchání počkejte, dokud se polovina neodpaří.
  3. Nyní vše podlijte vývarem, ztlumte teplotu, přidejte bobkové listy a pod pokličkou duste 30 minut. Podle potřeby podlévejte a promíchávejte. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Hotové ragú zasypejte parmazánem a podávejte se špagetami nebo třeba s bramborovou kaší.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky