Ragú z pečené kachny
Šetřit jídlem se vyplácí...
23 června, 2019
Opravdu nerada vyhazuji jídlo. Jsem zvyklá zpracovávat zbytky. Když zbyde například kachna, oberu kosti a další den uvařím ragú s těstovinami. Postup je podobný jako u omáčky bolognese. A je to veliká dobrota!
RAGÚ Z PEČENÉ KACHNY
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: 45 min.
Na 2 porce potřebujete (porce přizpůsobte zbylému masu a počtu osob):
2 lžíce olivového oleje
1 cibuli nasekanou nadrobno
2 stroužky česneku nasekané nadrobno
1 velkou mrkev nastrouhanou nahrubo
2 stonky řapíkatého celeru pokrájené na tenké plátky
obrané maso z pečené kachny nakrájené na kousky
200 g rajčatového pyré
2 dl červeného vína
vývar na podlití
2 bobkové listy
sůl
čerstvě mletý pepř
nastrouhaný parmazán k podávání
Postup:
- Na olivovém oleji nechejte zesklovatět cibuli. Po chvilce k ní přidejte česnek, mrkev a řapíkatý celer a asi 5 minut je společně restujte při mírné teplotě.
- Zesilte opět teplotu. Na základ vhoďte maso, promíchejte ho se zeleninou a vlijte rajčatový protlak. Po chvilce přidejte víno. Za občasného míchání počkejte, dokud se polovina neodpaří.
- Nyní vše podlijte vývarem, ztlumte teplotu, přidejte bobkové listy a pod pokličkou duste 30 minut. Podle potřeby podlévejte a promíchávejte. Dochuťte solí a pepřem.
- Hotové ragú zasypejte parmazánem a podávejte se špagetami nebo třeba s bramborovou kaší.
Napsat komentář