Vafle – základní recept

Večeře snů nejen pro děti...

12 června, 2019

Neznám dítě, které by nemělo rádo vafle. Toto sladké jídlo původem z Belgie můžete podávat nejen jako dezert, ale také jako hlavní jídlo. U nás je to oblíbená dětská večeře pro kamarády. Mimo surovin potřebujete samozřejmě vaflovač.

 

 

VAFLE – ZÁKLADNÍ RECEPT

 

Doba přípravy: 30 min.

Doba vaření: cca. 3 min. každá dávka

 

Ingredience na 4 porce:

 

300 g hladké mouky

75 g cukru krupice

¾ sáčku kypřícího prášku do pečiva

špetka soli

100 g změklého másla

2 vejce

½ litru mléka

1 lžička rumu

 

Postup:

 

  1. Všechny ingredience vyšlehejte ručním šlehačem v hladké těsto. Pokud pracujete ručně, nejdříve zamíchejte sypké přísady a poté přidávejte postupně máslo, vejce, mléko a rum.
  2. Nechejte těsto půl hodiny odstát a poté začněte péct ve vaflovači. Pozor, nenalévejte na ploténku těsto ve vysoké vrstvě, přeteklo by. Nebojte, díky kypřícímu prášku se vafle hezky nafouknou.
  3. Podávejte s ovocnými omáčkami, lískooříškovými krémy, džemem, cukrem, skořicí a podobně. Fantazii se meze nekladou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky