Vafle – základní recept
Večeře snů nejen pro děti...
12 června, 2019
Neznám dítě, které by nemělo rádo vafle. Toto sladké jídlo původem z Belgie můžete podávat nejen jako dezert, ale také jako hlavní jídlo. U nás je to oblíbená dětská večeře pro kamarády. Mimo surovin potřebujete samozřejmě vaflovač.
VAFLE – ZÁKLADNÍ RECEPT
Doba přípravy: 30 min.
Doba vaření: cca. 3 min. každá dávka
Ingredience na 4 porce:
300 g hladké mouky
75 g cukru krupice
¾ sáčku kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
100 g změklého másla
2 vejce
½ litru mléka
1 lžička rumu
Postup:
- Všechny ingredience vyšlehejte ručním šlehačem v hladké těsto. Pokud pracujete ručně, nejdříve zamíchejte sypké přísady a poté přidávejte postupně máslo, vejce, mléko a rum.
- Nechejte těsto půl hodiny odstát a poté začněte péct ve vaflovači. Pozor, nenalévejte na ploténku těsto ve vysoké vrstvě, přeteklo by. Nebojte, díky kypřícímu prášku se vafle hezky nafouknou.
- Podávejte s ovocnými omáčkami, lískooříškovými krémy, džemem, cukrem, skořicí a podobně. Fantazii se meze nekladou.
Leave a Reply