Čokoládová bábovka z podmáslí
Úžasný víkendový moučník..
11 května, 2019
Jedna bábovka, nebo 4 malé? Ať tak či tak, bude vám opravdu moc chutnat. Díky podmáslí je bábovka krásně vláčná a přitom to není žádná „dusivka“. U nás tyto roztomilé moučníky zmizely během jednoho odpoledne.
ČOKOLÁDOVÁ BÁBOVKA Z PODMÁSLÍ
Doba přípravy: 20 min.
Doba pečení: cca. 50 min.
Ingredience:
250 g změklého másla
250 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
kůru z 1 citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)
5 žloutků
1 tabulka hořké čokolády (Lindt 70%) – rozpuštěné
250 ml podmáslí
500 g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
sníh z 5 bílků
máslo a strouhanka na vymazání formy
Postup:
- Vyšlehejte máslo s oběma cukry do světlé pěny. Vmíchejte citrónovou kůru. Pak přidávejte jeden po druhém žloutky. Přilijte čokoládu a podmáslí. Troubu rozehřejte na 180´C, horkovzdušnou na 160´ C.
- Do těsta nyní prosejte mouku s kypřícím práškem a vyšlehejte hladké těsto. Nakonec vmíchejte opatrně pomocí stěrky nebo vařečky sníh.
- Bábovkovou formu nebo menší formičky vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Těsto opatrně přesuňte, vložte formu (případně formičky na plechu) do trouby a pečte asi 50 min., podle toho, jaké formy použijete a jakou troubu máte. To, že je bábovka upečená, poznáte pomocí špejle. Když ji po zapíchnutí do těsta vytáhnete suchou, máte hotovo.
Napsat komentář