Čokoládová bábovka z podmáslí

Úžasný víkendový moučník..

11 května, 2019

Jedna bábovka, nebo 4 malé? Ať tak či tak, bude vám opravdu moc chutnat. Díky podmáslí je bábovka krásně vláčná a přitom to není žádná „dusivka“. U nás tyto roztomilé moučníky zmizely během jednoho odpoledne. 

 

 

ČOKOLÁDOVÁ BÁBOVKA Z PODMÁSLÍ

Doba přípravy: 20 min.

Doba pečení: cca. 50 min.

Ingredience:

250 g změklého másla

250 g třtinového cukru

1 vanilkový cukr

kůru z 1 citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného)

5 žloutků

1 tabulka hořké čokolády (Lindt 70%) – rozpuštěné

250 ml podmáslí

500 g hladké mouky

1 kypřící prášek do pečiva

sníh z 5 bílků

máslo a strouhanka na vymazání formy

 

 

Postup:

  1. Vyšlehejte máslo s oběma cukry do světlé pěny. Vmíchejte citrónovou kůru. Pak přidávejte jeden po druhém žloutky. Přilijte čokoládu a podmáslí. Troubu rozehřejte na 180´C, horkovzdušnou na 160´ C.
  2. Do těsta nyní prosejte mouku s kypřícím práškem a vyšlehejte hladké těsto. Nakonec vmíchejte opatrně pomocí stěrky nebo vařečky sníh.
  3. Bábovkovou formu nebo menší formičky vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Těsto opatrně přesuňte, vložte formu (případně formičky na plechu) do trouby a pečte asi 50 min., podle toho, jaké formy použijete a jakou troubu máte. To, že je bábovka upečená, poznáte pomocí špejle. Když ji po zapíchnutí do těsta vytáhnete suchou, máte hotovo.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky