Předkrmová pomazánka z ochuceného másla

Nalašte se na večeři...

Duben 30, 2019

Určitě znáte především z pizzerií košíček s pečivem a mističkou ochuceného másla, které vám číšník donese na stůl ještě předtím, než si objednáte. Zaženete aspoň trochu hladu a naladíte se na další chody. Já podobné máslíčko připravuji už několik let a podávám ho ráda návštěvám.

 

 

PŘEDKRMOVÁ POMAZÁNKA Z OCHUCENÉHO MÁSLA

Doba přípravy: 15min.

 

Ingredience:

200 g másla

2 stroužky česneku

1 lžička dijonské hořčice

2 lžíce drobně nakrájených sušených rajčat (naložených)

pár kapek smetany

nasekané bylinky – pažitka, petrželka, bazalka…

½ lžičky mleté červené papriky

sůl

čerstvě mletý pepř

 

 

Postup:

 

  1. Máslo nakrájejte na kousky, vložte do misky a vidličkou ho rozmačkejte dohladka.
  2. K máslu přidejte všechny ostatní ingredience a promíchejte, až se všechno spojí.
  3. Pokud budete předkrm podávat hned, rozdělte ochucené máslo do mističek, aby si ho každý mohl natírat na pečivo podle chuti. Jinak jej vložte do chladničky.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky