Předkrmová pomazánka z ochuceného másla
Nalaďte se na večeři...
30 dubna, 2019
Určitě znáte především z pizzerií košíček s pečivem a mističkou ochuceného másla, které vám číšník donese na stůl ještě předtím, než si objednáte. Zaženete aspoň trochu hladu a naladíte se na další chody. Já podobné máslíčko připravuji už několik let a podávám ho ráda návštěvám.
PŘEDKRMOVÁ POMAZÁNKA Z OCHUCENÉHO MÁSLA
Doba přípravy: 15 min.
Ingredience:
200 g másla
2 stroužky česneku
1 lžička dijonské hořčice
2 lžíce drobně nakrájených sušených rajčat (naložených)
pár kapek smetany
nasekané bylinky – pažitka, petrželka, bazalka…
½ lžičky mleté červené papriky
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
- Máslo nakrájejte na kousky, vložte do misky a vidličkou ho rozmačkejte dohladka.
- K máslu přidejte všechny ostatní ingredience a promíchejte, až se všechno spojí.
- Pokud budete předkrm podávat hned, rozdělte ochucené máslo do mističek, aby si ho každý mohl natírat na pečivo podle chuti. Jinak jej vložte do chladničky.
Napsat komentář