Hráškový krém

Dokonalé pohlazení...

25 dubna, 2019

Jestli moje děti milují nějakou polévku, pak je to hrášková. Musí být tak hustá, že se do ní lžíce zaboří, ale zároveň jemná a osvěžující. Tentokrát jsem ji ozvláštnila vínem, které zafungovalo skvěle. Výsledná chuť byla prostě skvělá.

♥ K podávání je úžasná slanina, kterou bohužel nemám na fotce, ale přimyslete si ji, prosím a rozhodně na ni nezapomeňte.

 

 

HRÁŠKOVÝ KRÉM

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 20 min.

 

Na 8 porcí potřebujete:

1 lžíci olivového oleje

1 lžíci másla

1 velkou cibuli pokrájenou nadrobno

2 stroužky česneku nasekané na kousky

1 kg co nejlepšího mraženého hrášku

200 ml bílého vína

1,5 l vývaru

6 plátků slaniny

150 ml smetany ke šlehání

hrst čerstvé máty

sůl

čerstvě mletý pepř

 

 

 

Postup:

  1. V kastrolu nechejte rozehřát máslo s olivovým olejem a nechejte na nich zesklovatět cibuli. Poté přihoďte česnek a asi minutu restujte.
  2. Na základ nasypejte hrášek a míchejte ho, dokud se všechen neobalí tukem s cibulí a česnekem.
  3. Zalijte hrášek vínem a čekejte, než se polovina odpaří. Promíchávejte. Poté nalijte do kastrolu vývar. Ztlumte teplotu a pod pokličkou zvolna vařte 20 minut.
  4. Mezitím nakrájejte slaninu na proužky a nasucho ji opečte na pánvičce dokřupava.
  5. Do polévky přihoďte mátu, nalijte smetanu a tyčovým mixérem ji rozmixujte dohladka.
  6. Podávejte polévku s opečenou slaninou, pár kapkami smetany a lístky máty. Pomelte na ni čerstvý pepř.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky