Čočková pánev s květákem a cuketou

Skvělé jídlo z jedné pánve...

27 března, 2019

Pokud máte chuť na něco zdravého a neobyčejného, jste tu správně. Nemusíte se striktně držet předepsané zeleniny, tento recept vznikl spontánně „ze zbytků“, takže druhy zeleniny jsou zcela na vás. Překvapilo mě, že tento nevšední pokrm chutnal i synkovi. A můj muž byl tak nadšen, že jsem to hned musela sepsat, protože bych zase zapomněla, co že jsem to vymyslela.

 

 

ČOČKOVÁ PÁNEV S KVĚTÁKEM A CUKETOU

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 25 min.

 

Na 4 porce si připravte:

2 lžíce olivového oleje

1 cibuli rozkrájenou na proužky

4 stroužky česneku nasekané na kousky

½ květáku rozebraného na růžičky

1 cuketu pokrájenou na kostičky

2 stonky jarní cibulky pokrájené na kolečka

1 oloupaný a na kostičky nakrájený citrón

sůl

čerstvě mletý pepř

2 lžičky římského kmínu (nemusí být)

vývar na podlití

1 hrnek červené čočky

 

 

 

Postup:

  1. V hluboké pánvi (například ve woku) rozehřejte olej a nechejte na něm zesklovatět cibuli. Přihoďte česnek a krátce opékejte.
  2. Nyní vhoďte do pánve květák, cuketu, citrón a jarní cibulku, osolte, opepřete, ochuťte římským kmínem a restujte asi 2 minuty.
  3. Zalijte vývarem tak, aby zelenina neplavala a vsypte červenou čočku. Duste 20 minut. Květák a cuketa by měly být uvařené, ale zároveň pevné.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky