Čočková pánev s květákem a cuketou
Skvělé jídlo z jedné pánve...
27 března, 2019
Pokud máte chuť na něco zdravého a neobyčejného, jste tu správně. Nemusíte se striktně držet předepsané zeleniny, tento recept vznikl spontánně „ze zbytků“, takže druhy zeleniny jsou zcela na vás. Překvapilo mě, že tento nevšední pokrm chutnal i synkovi. A můj muž byl tak nadšen, že jsem to hned musela sepsat, protože bych zase zapomněla, co že jsem to vymyslela.
ČOČKOVÁ PÁNEV S KVĚTÁKEM A CUKETOU
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 25 min.
Na 4 porce si připravte:
2 lžíce olivového oleje
1 cibuli rozkrájenou na proužky
4 stroužky česneku nasekané na kousky
½ květáku rozebraného na růžičky
1 cuketu pokrájenou na kostičky
2 stonky jarní cibulky pokrájené na kolečka
1 oloupaný a na kostičky nakrájený citrón
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžičky římského kmínu (nemusí být)
vývar na podlití
1 hrnek červené čočky
Postup:
- V hluboké pánvi (například ve woku) rozehřejte olej a nechejte na něm zesklovatět cibuli. Přihoďte česnek a krátce opékejte.
- Nyní vhoďte do pánve květák, cuketu, citrón a jarní cibulku, osolte, opepřete, ochuťte římským kmínem a restujte asi 2 minuty.
- Zalijte vývarem tak, aby zelenina neplavala a vsypte červenou čočku. Duste 20 minut. Květák a cuketa by měly být uvařené, ale zároveň pevné.
Napsat komentář