Jarní zeleninová polévka

Jarní příval energie...

21 března, 2019

Tahle zdánlivě obyčejná polévka měla u nás doma takový úspěch, že zmizela během jedné večeře. Všichni si přidali. Dcerka ji měla přecezenou a musela jsem jí uvařit nudle, ale i to se počítá. A tajné ingredience? Žádné. Jen čerstvá zelenina a špetka lásky.

 

 

JARNÍ ZELENINOVÁ POLÉVKA

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 25 min.

 

 

 

Ingredience:

 

1 lžíce másla

1 lžíce olivového oleje

1 cibule pokrájená nadrobno

2 stroužky česneku nasekané nadrobno

½ květáku rozebraného na růžičky

1 velká mrkev pokrájená na poloviční kolečka

1 petržel pokrájená na čtvrtky koleček

¼ velkého pórku nakrájeného na kolečka

2 menší brambory pokrájené na malé kostičky

1, 2 l zeleninového nebo drůbežího vývaru

¼ celeru

větvička libečku

1 stonek jarní cibulky pokrájený na kolečka

sůl

čerstvě mletý pepř

čerstvé bylinky k podávání

 

 

 

Postup:

 

  1. V hrnci rozehřejte máslo s olivovým olejem a pak na ně vhoďte cibuli. Nechte ji zesklovatět a přidejte česnek.
  2. Chvíli restujte a pak na základ hoďte květák, mrkev, petržel, pórek a brambory. Opékejte asi 2 minuty a zalijte vývarem. Vložte celer vcelku a větvičku libečku. Přikryjte polévku pokličkou a vařte při mírné teplotě 20 minut.

  3. Před koncem dle chuti osolte, lehce opepřete a přidejte jarní cibulku. Šťouchadlem na brambory zeleninu v polévce pomačkejte. Podávejte s čerstvými bylinkami – pažitkou, medvědím česnekem, libečkem, petrželkou….

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky