Základní rajčatová omáčka na těstoviny (pro děti)

1, 2, 3 a dokonalá omáčka je na stole...

19 března, 2019

„Mami, já bych si dnes dala široké těstoviny s takovou tou rajčátkovou omáčkou, ale jako z restaurace!“ No, a bylo. To už jsem zkoušela párkrát a vždycky jsem u dcerky pohořela. Vždycky v omáčce našla kousek cibule nebo česneku. Tak jsem to zkusila trošku jinak. Žádná cibule (to byla její podmínka) a celou omáčku jsem jednoduše rozmixovala. Tradáááá! „Tak takhle to už budeš pořád dělat, jo?“

 

 

ZÁKLADNÍ RAJČATOVÁ OMÁČKA NA TĚSTOVINY

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 10 min.

 

 

Pro 2 strávníky si nachystejte:

 

2 lžíce olivového oleje

6 velkých nebo 10 menších měkkých zralých rajčat pokrájených na čtvrtky

2 stroužky česneku nasekané na kostičky

sůl

1 lžička cukru

čerstvě mletý pepř

hrst čerstvé posekané bazalky

parmazán dle chuti

 

 

Postup:

 

  1. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej a vhoďte na něj rajčata. Minutu je opékejte a pak k nim přidejte česnek.
  2. Ztlumte teplotu, rajčata vařečkou pomačkejte, ať pustí šťávu a za občasného míchání poduste. Pokud máte opravdu zralá rajčata, nebude potřeba je podlít. Pokud však pustí málo šťávy, použijte vývar.
  3. Do 10 minut máte hotovo. Osolte, pocukrujte, opepřete, přihoďte bazalku, promíchejte a nechejte dojít ještě půl minuty.
  4. Omáčku přesuňte do vysoké nádoby a rozmixujte tyčovým mixérem.
  5. Podávejte na uvařené těstoviny, můžete dochutit parmazánem.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky