Základní rajčatová omáčka na těstoviny (pro děti)

1, 2, 3 a dokonalá omáčka je na stole...

Březen 19, 2019

„Mami, já bych si dnes dala široké těstoviny s takovou tou rajčátkovou omáčkou, ale jako z restaurace!“ No, a bylo. To už jsem zkoušela párkrát a vždycky jsem u dcerky pohořela. Vždycky v omáčce našla kousek cibule nebo česneku. Tak jsem to zkusila trošku jinak. Žádná cibule (to byla její podmínka) a celou omáčku jsem jednoduše rozmixovala. Tradáááá! „Tak takhle to už budeš pořád dělat, jo?“

 

 

ZÁKLADNÍ RAJČATOVÁ OMÁČKA NA TĚSTOVINY

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 10 min.

 

 

Pro 2 strávníky si nachystejte:

 

2 lžíce olivového oleje

6 velkých nebo 10 menších měkkých zralých rajčat pokrájených na čtvrtky

2 stroužky česneku nasekané na kostičky

sůl

čerstvě mletý pepř

hrst čerstvé posekané bazalky

parmazán dle chuti

 

 

Postup:

 

  1. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej a vhoďte na něj rajčata. Minutu je opékejte a pak k nim přidejte česnek.
  2. Ztlumte teplotu, rajčata vařečkou pomačkejte, ať pustí šťávu a za občasného míchání poduste. Pokud máte opravdu zralá rajčata, nebude potřeba je podlít. Pokud však pustí málo šťávy, použijte vývar.
  3. Do 10 minut máte hotovo. Osolte, opepřete, přihoďte bazalku, promíchejte a nechejte dojít ještě půl minuty.
  4. Omáčku přesuňte do vysoké nádoby a rozmixujte tyčovým mixérem.
  5. Podávejte na uvařené těstoviny, můžete dochutit parmazánem.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky