Základní rajčatová omáčka na těstoviny (pro děti)
1, 2, 3 a dokonalá omáčka je na stole...
19 března, 2019
„Mami, já bych si dnes dala široké těstoviny s takovou tou rajčátkovou omáčkou, ale jako z restaurace!“ No, a bylo. To už jsem zkoušela párkrát a vždycky jsem u dcerky pohořela. Vždycky v omáčce našla kousek cibule nebo česneku. Tak jsem to zkusila trošku jinak. Žádná cibule (to byla její podmínka) a celou omáčku jsem jednoduše rozmixovala. Tradáááá! „Tak takhle to už budeš pořád dělat, jo?“
ZÁKLADNÍ RAJČATOVÁ OMÁČKA NA TĚSTOVINY
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 10 min.
Pro 2 strávníky si nachystejte:
2 lžíce olivového oleje
6 velkých nebo 10 menších měkkých zralých rajčat pokrájených na čtvrtky
2 stroužky česneku nasekané na kostičky
sůl
1 lžička cukru
čerstvě mletý pepř
hrst čerstvé posekané bazalky
parmazán dle chuti
Postup:
- V nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej a vhoďte na něj rajčata. Minutu je opékejte a pak k nim přidejte česnek.
- Ztlumte teplotu, rajčata vařečkou pomačkejte, ať pustí šťávu a za občasného míchání poduste. Pokud máte opravdu zralá rajčata, nebude potřeba je podlít. Pokud však pustí málo šťávy, použijte vývar.
- Do 10 minut máte hotovo. Osolte, pocukrujte, opepřete, přihoďte bazalku, promíchejte a nechejte dojít ještě půl minuty.
- Omáčku přesuňte do vysoké nádoby a rozmixujte tyčovým mixérem.
- Podávejte na uvařené těstoviny, můžete dochutit parmazánem.
Napsat komentář