Špenátové placičky s ricottou a mozzarellou

Jen se zakousnout...

Březen 16, 2019

Placičky v jakékoliv podobě jsou vděčným pokrmem, který můžete servírovat jak k obědu, tak k večeři. Až ochutnáte tyhle nadýchané z ricotty, budete nadšeni. Milovníci špenátu a vegetariáni si přijdou na své. Inspiraci jsem našla v italské kuchyni.

 

 

ŠPENÁTOVÉ PLACIČKY S RICOTTOU A MOZZARELLOU

 

Doba přípravy: 30 min.

Doba vaření: 15 min.

 

 

Na 8 středně velkých placiček (nebo 12 malých):

 

200 g listového špenátu

250 g sýru ricotta

1 vejce

20 g nastrouhaného parmazánu

sůl

špetka nastrouhaného muškátového oříšku

100 g strouhanky + něco na obalení

100 g mozzarelly nakrájené na malé kostičky

slunečnicový olej s olivovým v poměru 3:1

 

 

Postup:

  1. Špenát nechte přejít varem a sceďte jej.
  2. Do mísy vyklopte ricottu, přidejte k ní špenát, vajíčko a nastrouhaný parmazán. Osolte a nastrouhejte muškátový oříšek. Vymíchejte dohladka. Nakonec přimíchávejte strouhanku a vytvořte těsto.

  3. Do dlaně si vždy dejte těsto, doprostřed vložte pár kostiček mozzarelly a vytvořte kouli. Mozarella by měla být schovaná. Druhou dlaní vytvarujte placičku.

  4. Každou placičku obalte ze všech stran ve strouhance.

  5. Do pánve nalijte olej a nechte ho pořádně rozehřát. Placičky v něm pak opékejte z obou stran dozlatova. Trvá to do 10 minut. Poté je položte na kuchyňskou utěrku, aby se odsál tuk.
  6. Podávejte jen tak se salátem nebo třeba s bramborami.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky