Špenátové placičky s ricottou a mozzarellou
Jen se zakousnout...
16 března, 2019
Placičky v jakékoliv podobě jsou vděčným pokrmem, který můžete servírovat jak k obědu, tak k večeři. Až ochutnáte tyhle nadýchané z ricotty, budete nadšeni. Milovníci špenátu a vegetariáni si přijdou na své. Inspiraci jsem našla v italské kuchyni.
ŠPENÁTOVÉ PLACIČKY S RICOTTOU A MOZZARELLOU
Doba přípravy: 30 min.
Doba vaření: 15 min.
Na 8 středně velkých placiček (nebo 12 malých):
200 g listového špenátu
250 g sýru ricotta
1 vejce
20 g nastrouhaného parmazánu
sůl
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
100 g strouhanky + něco na obalení
100 g mozzarelly nakrájené na malé kostičky
slunečnicový olej s olivovým v poměru 3:1
Postup:
- Špenát nechte přejít varem a sceďte jej.
- Do mísy vyklopte ricottu, přidejte k ní špenát, vajíčko a nastrouhaný parmazán. Osolte a nastrouhejte muškátový oříšek. Vymíchejte dohladka. Nakonec přimíchávejte strouhanku a vytvořte těsto.
- Do dlaně si vždy dejte těsto, doprostřed vložte pár kostiček mozzarelly a vytvořte kouli. Mozarella by měla být schovaná. Druhou dlaní vytvarujte placičku.
- Každou placičku obalte ze všech stran ve strouhance.
- Do pánve nalijte olej a nechte ho pořádně rozehřát. Placičky v něm pak opékejte z obou stran dozlatova. Trvá to do 10 minut. Poté je položte na kuchyňskou utěrku, aby se odsál tuk.
- Podávejte jen tak se salátem nebo třeba s bramborami.
Napsat komentář