Cizrnovo – mrkvová polévka
Zdraví na prvním místě...
7 března, 2019
Cizrna (římský hrách) je čím dál oblíbenější surovinou v moderní kuchyni. Tato luštěnina má spoustu blahodárných účinků na naše zdraví. Určitě stojí za to si o ní něco přečíst. I nám moc chutná. Poprvé jsem zkusila uvařit z ní polévku. Výsledek? Úžasný!
CIZRNOVO – MRKVOVÁ POLÉVKA
Doba přípravy: 15 min.
Doba vaření: 15 min.
Na 6 porcí si připravte:
2 dózy nakládané cizrny (každá kolem 400 g)
5 lžic olivového oleje
1 velkou cibuli nakrájenou na kostičky
2 stroužky česneku
500 g mrkve pokrájené na kostičky
½ lžičky mleté sladké papriky
1 lžičku římského kmínu
1 l zeleninového vývaru
sůl
čerstvě mletý pepř
½ lžičky cukru
posekanou petrželku
Postup:
- Cizrnu vyklopte do síta, propláchněte studenou vodou a nechejte odkapat.
- Na rozehřátém oleji nechejte zesklovatět cibuli, přihoďte k ní česnek a minutu restujte. Přihoďte mrkev a cizrnu, opékejte je asi 2 minuty a poté ochuťte paprikou a římským kmínem.
- Nalijte do hrnce vývar, přiklopte pokličkou a při mírné teplotě vařte 10 minut.
- Polévku nyní částečně nebo zcela rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte solí, pepřem a cukrem.
- Podávejte posypanou petrželkou.
Napsat komentář