Cizrnovo – mrkvová polévka

Zdraví na prvním místě...

7 března, 2019

Cizrna (římský hrách)  je čím dál oblíbenější surovinou v moderní kuchyni. Tato luštěnina má spoustu blahodárných účinků na naše zdraví. Určitě stojí za to si o ní něco přečíst. I nám moc chutná. Poprvé jsem zkusila uvařit z ní polévku. Výsledek? Úžasný!

 

 

CIZRNOVO – MRKVOVÁ POLÉVKA

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 15 min.

 

Na 6 porcí si připravte:

2 dózy nakládané cizrny (každá kolem 400 g)

5 lžic olivového oleje

1 velkou cibuli nakrájenou na kostičky

2 stroužky česneku

500 g mrkve pokrájené na kostičky

½ lžičky mleté sladké papriky

1 lžičku římského kmínu

1 l zeleninového vývaru

sůl

čerstvě mletý pepř

½ lžičky cukru

posekanou petrželku

 

 

Postup:

  1. Cizrnu vyklopte do síta, propláchněte studenou vodou a nechejte odkapat.
  2. Na rozehřátém oleji nechejte zesklovatět cibuli, přihoďte k ní česnek a minutu restujte. Přihoďte mrkev a cizrnu, opékejte je asi 2 minuty a poté ochuťte paprikou a římským kmínem.
  3. Nalijte do hrnce vývar, přiklopte pokličkou a při mírné teplotě vařte 10 minut.
  4. Polévku nyní částečně nebo zcela rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte solí, pepřem a cukrem.
  5. Podávejte posypanou petrželkou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky