Těstoviny s krevetami, mrkví a cuketou

Jemné pohlazení v italském stylu...

15 února, 2019

 Inspiraci na tuhle mňamku jsem získala v jedné salzburské pizzerii. Stává se mi často, že něco ochutnám a pak přemýšlím, jak se jídlu, jež mě zaujalo, přiblížit. Doma jsem sklidila velké ovace, a tak jsem to pro vás sepsala a nafotila, ať můžete zazářit i vy!

 

TĚSTOVINY S KREVETAMI, MRKVÍ A CUKETOU

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba vaření: 20 min.

 

Na 2 porce potřebujete:

 

250 g malých mražených krevet

1 lžíci olivového oleje

1 lžíci másla

1 cibuli posekanou nadrobno

1 stroužek česneku nasekaný nadrobno

1 cm zázvoru nakrájeného nadrobno

2 mrkve

½ cukety

100 ml bílého vína

šťávu z 1 limetky

150 ml smetany ke šlehání

čerstvou bazalku na dokončení

sůl

čerstvě mletý pepř

 

čerstvé těstoviny

 

 

 

Postup:

  1. Krevety propláchněte v sítu horkou vodou a očistěte, je – li potřeba, vyjměte střívka.
  2. Mrkve oloupejte a společně s cuketou nakrájejte na proužky (julienne).
  3. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej s máslem a nechejte zesklovatět cibuli. Poté přidejte česnek se zázvorem a počkejte, až zavoní. Pak k nim přihoďte mrkev a cuketu.

  4. Restujte 3 minuty a pak podlijte vínem. Když se polovina tekutiny odpaří, podlijte zeleninu buď vývarem nebo vroucí vodou tak, aby neplavala. Duste 5 minut.
  5. Přihoďte krevety, zalijte limetkovou šťávou a opékejte ještě 5 minut. Osolte a opepřete.
  6. Nakonec vlijte do pánve smetanu a zasypejte omáčku bazalkou.
  7. Podávejte s čerstvými těstovinami, skvěle se hodí například tagliatelle. Pokud upřednostňujete domácí, recept najdete zde: Domácí těstoviny

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky