Těstoviny s krevetami, mrkví a cuketou
Jemné pohlazení v italském stylu...
15 února, 2019
Inspiraci na tuhle mňamku jsem získala v jedné salzburské pizzerii. Stává se mi často, že něco ochutnám a pak přemýšlím, jak se jídlu, jež mě zaujalo, přiblížit. Doma jsem sklidila velké ovace, a tak jsem to pro vás sepsala a nafotila, ať můžete zazářit i vy!
TĚSTOVINY S KREVETAMI, MRKVÍ A CUKETOU
Doba přípravy: 20 min.
Doba vaření: 20 min.
Na 2 porce potřebujete:
250 g malých mražených krevet
1 lžíci olivového oleje
1 lžíci másla
1 cibuli posekanou nadrobno
1 stroužek česneku nasekaný nadrobno
1 cm zázvoru nakrájeného nadrobno
2 mrkve
½ cukety
100 ml bílého vína
šťávu z 1 limetky
150 ml smetany ke šlehání
čerstvou bazalku na dokončení
sůl
čerstvě mletý pepř
čerstvé těstoviny
Postup:
- Krevety propláchněte v sítu horkou vodou a očistěte, je – li potřeba, vyjměte střívka.
- Mrkve oloupejte a společně s cuketou nakrájejte na proužky (julienne).
- V nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej s máslem a nechejte zesklovatět cibuli. Poté přidejte česnek se zázvorem a počkejte, až zavoní. Pak k nim přihoďte mrkev a cuketu.
- Restujte 3 minuty a pak podlijte vínem. Když se polovina tekutiny odpaří, podlijte zeleninu buď vývarem nebo vroucí vodou tak, aby neplavala. Duste 5 minut.
- Přihoďte krevety, zalijte limetkovou šťávou a opékejte ještě 5 minut. Osolte a opepřete.
- Nakonec vlijte do pánve smetanu a zasypejte omáčku bazalkou.
- Podávejte s čerstvými těstovinami, skvěle se hodí například tagliatelle. Pokud upřednostňujete domácí, recept najdete zde: Domácí těstoviny
Napsat komentář